Turism extern
 
Turism intern
 
Inchirieri Autoturisme

Contact

Str. Unirii, nr. 30
CRAIOVA, ROMANIA

Telefon fix:
+40 251.510.283
+40 351.431.008

Email: office@startours.ro

Persoane de contact

Claudia
0729.020.229
claudia.raducanu@startours.ro

Oana
0733.970.391
oana.baciu@startours.ro

Lorena
0722.331.115
lorena.anca@startours.ro

Business Travel:

Persoane de contact:

Andreea
0731.020.407
andreea.moraru@startours.ro

Cornel
0729.020.240
cornel.barbu@startours.ro

Program:
Luni - Vineri: 08:00 - 19:00
Sambata: 09:00 - 14:00
Duminica: Inchis

Curs valutar
Vremea pe glob
News Letter
* Email
Name 
Subscribe
 
Asigurari

Acreditari

Egipt

Egipt

Egipt este o țară arabă din nordul Africii și din Orientul Mijlociu, limitată la nord de Marea Mediterană, la est de Fâșia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba (prin intermediul căruia are contact cu Iordania și cu Arabia Saudită) și de Marea Roșie, la sud de Sudan iar la vest de Libia. Capitala sa este Cairo. Are o întindere de aproximativ 1,000,000 km2, fiind pe poziția a 30-a ca intindere și o populație de 80,300,000 de oameni, densitatea fiind de 82.3/km2 de persoane (a 120-a).

Pe lângă capitala Cairo, alte orașe importante ale Egiptului sunt Alexandriaal-MansurahAswanAsyutEl-Mahalla El-Kubra,GizaHurghadaLuxorKom OmboPort SafagaPort SaidSharm el-SheikhShubra-El-KhemaSuez și Zagazig.Pe teritoriul Egiptului se întind și părți din Deșertul Sahara și Deșertul Libian. Aici se găsesc oaze, printre care se află Bahariya,DakhlehFarafraKharga sau Siwa.

Egiptul se învecinează cu Libia la vest, cu Sudanul la sud și cu Israelul la nord-est. Țara controlează canalul Suez, care leagăMarea Mediterană de Marea Roșie.

Rolul important pe care îl are Egiptul în geopolitică vine de la poziția sa strategică, ca punte terestră între Africa și Asia și ca punct de trecere între Marea Mediterană și Oceanul Indian.

 

 1. MonedăLiră egipteană
 2.  
  Atractii turistice:
   
  Valea Regilor  este o vale din Egipt unde de-a lungul unei perioade de aproape 500 de ani  au fost construite morminte pentru faraonii și nobilii din Noul Regat Egiptean. Valea se află situată pe malul de vest al Nilului, în dreptul orașului Theba (azi Luxor).
  Marele Sfinx de la Giza este o statuie gigantică, reprezentând un leu cu cap de om
  Templul din Luxor este situat în prezent pe teritoriul orașului Luxor de pe malul NiluluiEgipt. El a fost construit în cinstea zeului Amun în perioada Imperiului Nou.
  Moscheea lui Ibn Tulun este o moschee din orașul Cairo, din Egipt. Este cea mai veche moschee din oraș și cea mai mare ca suprafață a curții.
  Muzeul de antichități egiptene, cunoscut frecvent ca de la Muzeul Egiptean, în Cairo, Egipt, găzduiește o vastă colecție de antichități din Egiptului antic. Muzeul are peste 120.000 de piese, o cantitate semnificativă fiind expuse în vitrinele muzeului, restul fiind în depozite.
  Necropola Giza / Necropola de la Gizeh este un sit arheologic ce reprezintă o vastă necropolă situată pe un platou de pe malul stâng al Nilului, la Giza. Acest complex de monumente antice include un complex din 3 piramide, cunoscute ca Marile Piramide, o sculptură masivă cunoscută ca Marele Sfinx, mai multe cimitire, un sat muncitoresc și un complex industrial. El este situal la o distanță de aprox. 9 km în interiorul deșertului de la vechiul oraș Giza de pe Nil și mai mult de 25 km sud-vest de centrul orașuluiCairo. A fost utilizată îndeosebi în timpul Vechiului Regat.

 

Star Tours © 2018 Hosted by ITSG
Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc starevents SEO Romania TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web
bakelite Xweb.ro Adevarate.Net Corpuri de iluminat Web Directory - Director web. Promovare gratuita si optimizare site. Catalog websiteuri. Diagnoza auto Sibiu Harta Romania