Turism extern
 
Turism intern
 
Inchirieri Autoturisme

Contact

Str. Unirii, nr. 30
CRAIOVA, ROMANIA

Telefon fix:
+40 251.510.283
+40 351.431.008

Email: office@startours.ro

Persoane de contact

Claudia
0729.020.229
claudia.raducanu@startours.ro

Oana
0733.970.391
oana.baciu@startours.ro

Lorena
0722.331.115
lorena.anca@startours.ro

Business Travel:

Persoane de contact:

Andreea
0731.020.407
andreea.moraru@startours.ro

Cornel
0729.020.240
cornel.barbu@startours.ro

Program:
Luni - Vineri: 08:00 - 19:00
Sambata: 09:00 - 14:00
Duminica: Inchis

Curs valutar
Vremea pe glob
News Letter
* Email
Name 
Subscribe
 
Asigurari

Acreditari

Croatia

Croatia

CROATIA– tara celor o mie de insule        

Croatia este una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta din Europa, faimoasa pentru peisajele superbe, statiunile sale de litoral, orasele vechi si numeroasele insule pe care le detine. Situata la doar 90 de minute de zbor de Romania, Croatia este o destinatie de vacanta incantatoare ce trebuie descoperita. Anul acesta va propunem in premiera o cursa charter spre Insula Krk, cea mai mare insula din Marea Adriatica, situata in golful Kvarner in apropierea orasului Rijeka (desi este situat pe Insula Krk, aeroportul se numeste Rijeka). De asemenea, puteti opta pentru un sejur in renumita statiune Opatija care se afla la doar 45 km de aeroport.

Croatia este situata in Peninsula Balcanica, pe tarmul Marii Adriatice si are granita comuna cu Slovenia, Ungaria, Bosnia-Hertegovina, Serbia si Muntenegru.

Capitala tarii este la Zagreb care este si cel mai mare oras al tarii. Croatia are o suprafata totala de 56.410 km², iar populatia tarii numara 4.676.00 de locuitori. Forma de guvernamant este republica parlamentara democrata. Limba vorbita este croata si face parte din familia limbilor slave.

Croatia are patru anotimpuri si doua zone climatice distince: in interiorul tarii clima este temperata, in timp ce pe coasta Marii Adriatice clima este mediteraneana, cu veri uscate si insorite si ierni blande si umede. Pe coasta, temperatura ajunge pana la 30o C in august. Apa marii este calda in timpul verii cu temperaturi de pana la 25o C. Sezonul turistic dureaza din aprilie pana in octombrie, primavara si vara fiind cele mai bune perioade ale anului pentru excursii si vizite.

Litoralul Croatiei se intinde pe o lungime de 1778 km si are cinci zone distincte: Peninsula Istria, golful Kvarner, coasta dalmata de nord, coasta dalmata centrala si coasta dalmata de sud. De asemenea, se adauga 4000 de km de litoral insumati de cele o mie de insule pe care le detine aceasta tara. Croatia se numara printre tarile cu cele mai multe plaje cu steag albastru (blue flag), un simbol ecologic, acordat conform unor criterii foarte stricte care vizeaza deopotriva curatenia, calitatea apei si a mediului inconjurator.

 

 1. MonedăKuna
 2. Limbă oficialăLimba croată
 3. Sistem politicRepublică parlamentară, Sistem parlamentar    
   
   
              
                               
                                
             Atractii turistice:

     

Atractii turistice: 

Palatul lui Dioclețian este reședința imperială fortificată construită de împăratul Dioclețian pe coastaDalmației pentru a-și petrece viața după abdicarea sa în anul 305. Este unul din cele mai bine conservate edificii ale Antichității târzii. Vestigiile sale se păstrează în centrul istoric al orașului SplitCroația. Contrar unei legende populare, orașul  își trage numele de la cel al cetății grecești vecine Aspalathos și nu de la termenul latinesc pentru palat .

Parcul National Plitvice este situat in centrul Croatiei in comuniune cu natura. Se intinde pe o suprafata de aproape 300 km². Parcul a fost creat recent pentru a salva lacurile superbe, create de raurile din zona.Cascadele din zona sunt un plus de frumusete pentru aceasta capodopera a naturii.

Castelul Medvedgrad   este situat in apropierea orasului vechi Medvedgrad care se afla langa Zagreb. Castelul a fost construit in secolul al 13-lea, dar a fost distrus de cutremur in secolul 16. Recent, a fost refacut. Castelul Medvedgrad este situat pe o panta de munte, care ofera una dintre cele mai bune vederi asupra Zagreb-ului.

Fortareata Lovrijenac sau Cetatea St Lawrence este o cladire splendida medievala, situata pe marginea unei stanci foarte abrupte. Aceasta a fost construita pentru a proteja orasul Dubrovnik de atacuri, in special de cele ale venetienilor. 

Amfiteatrul din localitatea Pula- arena un amfiteatru roman, situat in localitatea Pula, a fost construit intre anii 27 i.Hr. si 68 d.Hr. cand orasul a fost parte a provinciei romane. Amfiteatrul a organizat si continua sa organizeze mai multe evenimente, cum ar fi lupte de gladiatori, turnee Knight, evenimente publice si concerte moderne. Monumentul este mai mult decat magnific - resturi de labirinturi, traditionale pentru toate amfiteatrele romane, inca mai pot fi vazute

 

 

Star Tours © 2017 Hosted by ITSG
Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc starevents SEO Romania TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web
bakelite Xweb.ro Adevarate.Net Corpuri de iluminat Web Directory - Director web. Promovare gratuita si optimizare site. Catalog websiteuri. Diagnoza auto Sibiu Harta Romania