Turism extern
 
Turism intern
 
Inchirieri Autoturisme

Contact

Str. Unirii, nr. 30
CRAIOVA, ROMANIA

Telefon fix:
+40 251.510.283
+40 351.431.008

Email: office@startours.ro

Persoane de contact

Claudia
0729.020.229
claudia.raducanu@startours.ro

Oana
0733.970.391
oana.baciu@startours.ro

Lorena
0722.331.115
lorena.anca@startours.ro

Business Travel:

Persoane de contact:

Andreea
0731.020.407
andreea.moraru@startours.ro

Cornel
0729.020.240
cornel.barbu@startours.ro

Program:
Luni - Vineri: 08:00 - 19:00
Sambata: 09:00 - 14:00
Duminica: Inchis

Curs valutar
Vremea pe glob
News Letter
* Email
Name 
Subscribe
 
Asigurari

Acreditari

Franta

Franta

Franța (în franceză [la] FranceSunet Pronunție în franceză/fʁɑ̃s/), oficial Republica Franceză (în franceză République françaisePronunție în franceză/ʁepyblik fʁɑ̃sɛz/), este o republică constituțională unitară având un regim semi-prezidențialmare parte din teritoriul său și din populație fiind situată în Europa de Vest, dar care cuprinde și mai multe regiuni și teritorii răspândite în toată lumea. Capitala sa este orașulParis, limba oficială este franceza iar moneda este euro. Deviza națională este „Libertate, Egalitate, Fraternitate (fr)” (în franceză Liberté, Égalité, Fraternité), iar Drapelul Franței este format din trei benzi verticale colorate respectiv în albastru, alb, roșu. Imnul național este La Marseillaise.

Franța este o țară veche, formată în Evul Mediu feudal, și își trage numele de la poporul franc. De la începutul secolului al XVII-lea și până în prima jumătate a secolului al XX-lea, a posedat un vast imperiu colonial. Începând cu anii 1950, s-a angrenat în construcția Uniunii Europene. Ea este o putere nucleară, este unul dintre cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și membru NATO. De asemenea, Franța este membră G7G20, a zonei euro, a spațiului Schengen și găzduiește sediile Consiliului Europei, al Parlamentului European și al UNESCO. Franța joacă un rol important în istoria mondială prin intermediul influenței exercitate de cultura sa, de limba sa și de valorile democraticeseculare și republicane pe care le-a promovat în ultimele două secole..

Franța este a doua putere economică europeană și a cincea putere economică mondială

          CapitalăParis

          Prefix: +33

          Populaţie66,03 milioane (2013) Banca Mondială

          Limbă oficială: Limba franceză

          Monede: Euro, Franc CFP

          Sistem politic: Stat unitar, Republică semi-prezidențială, Republică constituțională

 

             Atractii turistice:  

     

    Turnul Eiffel este o construcție faimoasă pe schelet de oțel din Paris ce măsoară 324 m înălțime. Turnul a devenit simbolul Franței cel mai răspândit la nivel mondial. A fost  conceput de către Émile Nouguier, Maurice Koechlin și Stephen Sauvestre, angajați la Eiffel și Co. Gustave Eiffel, inițial reticent cu privire la proiect, a devenit ulterior un mare susținător al său și a cumpărat brevetul. Turnul, care poartă numele său, este una dintre principalele destinații turistice ale Parisului și lumii cu mai mult de 5,5 milioane de   vizitatori anual. Turnul și-a primit cel de-al 200.000.000 vizitator la 28 noiembrie 2002.   
 
       Catedrala Notre-Dame din Paris (în română Catedrala Doamna Noastră, cu referire la Fecioara Maria) este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului.
 
       Palatul Versailles (numit și castelul Versailles; în franceză Chateau de Versailles) este un castel regal construit la Versailles, în Franța. A fost reședința regilor  Franței    Ludovic al XIV-lea, Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea. Acest castel se înscrie printre cele mai remarcabile monumente din Franța, nu numai prin   frumusețe, ci și prin prisma  evenimentelor al căror teatru a fost. Devine reședință regală permanentă începând cu anul 1682, când regele Ludovic al XIV-lea a mutat  curtea de la Paris, până în 1789, când familia regală a fost forțată să se întoarcă în capitală, cu excepția câtorva ani din timpul Regenței. Castelul Versailles  reprezintă un simbol al monarhiei absolute adoptat de către Ludovic al XIV-lea.
 
       Champs-Élysées (literal, Câmpiile Elizee) este un bulevard important din capitala franceză Paris. Cu cinematografele, cafenelele, și magazinele sale de lux, Champs- Élysées este una dintre cele mai faimoase străzi din lume.
 
      Muzeul Luvru (în franceză Musée du Louvre) este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța (după suprafață, 210.000 m2 dintre care 60.600 m2 destinați  expoțiilor) și unul dintre cele mai importante muzee din lume. Este situat în centrul capitalei franceze, Paris, între cheiul drept al Senei și strada Rivoli (franceză Quai  de Louvre - Rue Am. de Coligny - Rue Rivoli), în primul arondisment, într-o clădire istorică, fost palat regal, Palatul Luvru. Exponatele de artă franțuzești acoperă o   largă parte din istoria Franței, de la Dinastia Capețienilorpână în prezent

 

   

          

Star Tours © 2017 Hosted by ITSG
Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc starevents SEO Romania TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web
bakelite Xweb.ro Adevarate.Net Corpuri de iluminat Web Directory - Director web. Promovare gratuita si optimizare site. Catalog websiteuri. Diagnoza auto Sibiu Harta Romania