Turism extern
 
Turism intern
 
Inchirieri Autoturisme

Contact

Str. Unirii, nr. 30
CRAIOVA, ROMANIA

Telefon fix:
+40 251.510.283
+40 351.431.008

Email: office@startours.ro

Persoane de contact

Claudia
0729.020.229
claudia.raducanu@startours.ro

Oana
0733.970.391
oana.baciu@startours.ro

Lorena
0722.331.115
lorena.anca@startours.ro

Business Travel:

Persoane de contact:

Andreea
0731.020.407
andreea.moraru@startours.ro

Cornel
0729.020.240
cornel.barbu@startours.ro

Program:
Luni - Vineri: 08:00 - 19:00
Sambata: 09:00 - 14:00
Duminica: Inchis

Curs valutar
Vremea pe glob
News Letter
* Email
Name 
Subscribe
 
Asigurari

Acreditari

Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka, este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian. Are coaste la Golful Bengal, în est, Oceanul Indian în sud și vest și Strâmtoarea Palk în nord-est, care o separă de India. Capitala Sri Lankăi este Colombo. 

·  Capitale: Sri Jayewardanapura Kotte, Colombo

·  Prefix: +94

·  Populaţie: 20,33 milioane (2012) Banca Mondială

·  Imn național: Sri Lanka Matha

·  Președinte: Mahinda Rajapaksa

·  Atracții turistice: Sigiriya, Yala National Park, Temple of the Tooth, mai multe

·  Limbi oficiale: Limba singaleză, Limba tamilă

In general Sri Lanka este o destinatie ce poate fi abordata in orice perioada a anului, diferentierea facandu-se pe zone si functie de scopul deplasarii. 
Din punct de vedere al precipitatiilor, cel mai potrivit sezon pentru a vizita Sri Lanka este din noiembrie si pana in aprilie in zonele de vest si de sud; din mai si pana in septembrie in zona de est si centrala (zona oraselor antice Anuradhapura, Polonnaruwa, Kandy, Mihintale). 
Martie si aprilie sunt lunile cu cele mai putine precipitatii in general pe tot cuprinsul tarii iar din iunie si pana in septembrie se intalnesc cele mai mari temperaturi. Perioada cea mai umeda este septembrie - octombrie cand ponderea precipitatiilor este mare pe tot cuprinsul insulei.


Cetatenii romani au nevoie de viza pentru a intra in Sri Lanka.
Incepand cu 1 ianuarie 2012 viza de tranzit sau viza turistica de scurta sedere se poate obtine, in principal, on-line, accesand site-ul www.eta.gov.lk si completand formularul tip cu cateva zile inainte.

Totodata taxa de viza poate fi achitata folosind mijloace electronice de plata. Viza turistica (cu 1 sau multiple intrari) este valabila pentru o perioada de maxim 90 de zile. In mod exceptional, autoritatile locale pot elibera vize de intrare in porturile sau aeroporturile din Sri Lanka.

Principalele atractii turistice
• Cea mai cunoscuta atractie a Ari Lancai este Fortareata in Stanca Sigiriya, listata ca patrimoniu mondial de catre UNESCO. Acest palat-fortareata din secolul V este cocotat pe o stanca deasupra campiilor din centrul tarii.
• Plimbati-va printre meterezele, vilele coloniale si strazile pline de atmosfera ale fortului olandez Galle, alt loc aflat pe lista de patrimoniu mondial UNESCO. Galle este si un centru de mestesug - dantele, sculpturi in fildes si slefuirea pietrelor pretioase.
• Vizitati orasul pitoresc Kandy, ultima fortareata a regilor Kandy. Acum este un sanctuariu cultural in care obiceiurile si ritualurile stravechi sunt un stil de viata. Templul Dintelui adaposteste dintele sacru al lui Buddha.
• Templele din Pestera Dambulla reprezinta centrul insulei si o colectie intriganta de temple ce adapostesc o colectie extinsa de picturi si statuete religioase.
• In Colombo puteti negocia preturile in piata Pettah, admirati florile din Parcul Vihara Maha Devi in lunile martie, aprilie si inceput de mai si incercati unele dintre cele mai bune restaurante.
• Explorati Parcul National Yala de pe coasta de sud-est. Aici se afla cea mai mare densitate de leoparzi si multe alte specii, de la elefanti la pasari.
• Admirati uriasul Buddha culcat din Polonnaruwa, o capitala antica si alt loc de patrimoniu mondial UNESCO, renumit datorita ramasitelor palatelor regale si templelor. Aici se afla si unul dintre cele mai frumoase muzee din tara.
• Negombo este cel mai vechi si mai cunoscut sat de pescari din Sri Lanka, precum si o statiune populara, in apropiere de aeroportul international. Satul se afla pe o fasie de tereitoriu ce separa marea de laguna.

 

 

 

 

 

Star Tours © 2017 Hosted by ITSG
Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc starevents SEO Romania TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web
bakelite Xweb.ro Adevarate.Net Corpuri de iluminat Web Directory - Director web. Promovare gratuita si optimizare site. Catalog websiteuri. Diagnoza auto Sibiu Harta Romania