ARMONIE ÎNTRE ISTORIE ȘI NATURĂ

Plecare din Timișoara

 
Transport
Perioade 07.05.2022 si 07.08.2022
Oferta speciala
de la
3301
2747
/persoana

Plecare din Timisoara de la OMV – Blv. Republicii nr 23 (langa Gara de Nord) la orele 07:00, pe traseul Timisoara-Deva- Hunedoara – Otelul Rosu-Lugoj -Timisoara.

 Desprinse  parca din paradis I Giardini di Zoe, grădinile lui Zoe din Banpotoc este prima oprire din aceasta zi. Ne plimbăm pe aleile elegante, printre chiparoși și tot felul de plante aranjate armonios, să admirăm fântânile dichisite sau să ne întindem la vorbă pe o băncuță, pierduți în peisajul italienesc. Cu greu vei putea crede că ești în România și nu într-o grădină elegantă din Toscana! Ne lasam incantati de natura in câteva fotografii de poveste. Urmeaza deplasare la Deva unde optional, urcam cu funicularul pentru a vizita Cetatea Devei una din cele mai importante fortificatii din Transilvania sau o vizionam in drumul nostru spre Hunedoara.Incepem  cu vizita la Castelul Corvinilor (sec. XIV) transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare palat gotic (in sec. XV) unde admiram: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, Palatul Administrativ. Scurta pauza  pentru pranz.

 In continuare, vizitam Biserica Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din tara noastra, avand o infatisare ciudata, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, aflata la cativa km distanta. Pictura murala, destul de bine conservata, a fost realizata de un pictor care a lucrat si la ansamblul de la Curtea de Arges. Incheiem ziua cu o vizita la Sarmizegetusa, Regia,  fosta capitala a provinciei romane Dacia, capitala anterioară a regatului dac. Se pot observa ruinele amfiteatrului, ale Templului zeitei Nemesis si ale Forului lui Traian. Pe traseul Otelul Rosu -Lugoj pornim spre Timisoara un vom ajunge in cursul serii.

de la 161 lei  la 134 lei/pers

SE POATE ACHITA SI CU TICHETE DE VACANTA

TARIF REDUS (20%) PANA LA 01.02.2022

- transport autocar modern (dotat cu a.c., statie, microfon, radio-cd, etc.);

- insotitor de grup din partea agentiei.

- Intrarile la obiective, mesele optionale si alte cheltuieli personale.

Nu rata oferta speciala

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile.