BUCOVINA – TARA FAGILOR!

Plecare din Timișoara

 
Transport
Perioada: 12.05-15.05.2022
Oferta speciala
de la
21734
18104
/persoana

ZIUA I. Plecare de la OMV – Blv. Republicii nr 23 (langa Gara de Nord) din Timisoara, la orele 08:00, pe traseul Timisoara-Deva-Alba Iulia - Cluj Napoca–Bistrita Nasaud – Colibita - Gura Humorului – Humulesti -Toplita-Tg. Mures-Medias-Alba Iulia -Deva -Timisoara.

Prima oprire va fi in Colibita,trecand prin Cluj Napoca si Bistrita Nasaud, Colibita un sat în comuna Bistrița Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud, Transilvania. Localitatea este așezată pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani, pe malul lacului Colibița, numit si "Marea de la Munte" la o altitudine de 820 de metri, intr-un climat foarte placut, lipsit de curenti puternici, cu ploi rare in timpul verii si cu aer puternic ozonat, fiind un loc ideal de odihna.
Zona Colibita ofera vaste posibilitati de destindere pentru iubitorii muntelui, in orice anotimp cum ar fi excursii, drumetii la Taul Zanelor, izvorul de apa minerala Borcut, trasee montane marcate pana in Varful Bistriciorul, la Castel Dracula langa Pasul Tihuta.Ne continuam drumul spre Gura Humorului.

Cazare si, optional, cina la pensiune/ hotel 2*-3* Zona Gura Humorului

 

ZIUA II. Mic dejun.

O intreaga zi de tur ghidat la unele dintre cele mai spectaculoase manastiri din Bucovina: Moldovita, Sucevita, Putna, Dragomirna. Pe traseu poposim la chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna si la Muzeul Oului din Vama, unic in tara si poate in lume prin valoarea artistica a exponatelor. Nicaieri ca in Bucovina, oul nu este privit cu atat de multa dragoste si nici obiceiul ”scrierii” lui ridicat la nivel de arta ca aici. Incheiem in Marginea, la un atelier de ceramica neagra, pentru a vedea ultimii olari traditionali in actiune.

Cazare si, optional, cina la pensiune/ hotel 2*-3* Zona Gura Humorului

 

ZIUA III. Mic dejun,

Aceasta zi o dedicam vizităriii impresionantelor  Mănăstiri Voroneț, Manastirea Humorului,  cunoscute pentru picturile exterioare și interioare deosebite și foarte bine păstrate și toate trei fiind incluse astăzi în patrimoniul mondial UNESCO pentru valoarea lor, Centrul de ceramică de la Marginea, unde vom descoperi singurul atelier unde încă se mai fabrică ceramică neagră naturală după aceeași metodă pe care o foloseau și strămoșii noștri, dacii. 

Cazare si, optional, cina la pensiune/ hotel 2*-3* Zona Gura Humorului

 

ZIUA IV. Mic dejun.

Ziua in care ne intoarcem acasa incepe cu o vizita prin Humulesti casa lui Ion Creanga din Humulesti se pastreaza aproape intacta ca in perioada in care povestitorul locuia in ea cu intreaga familie.

Mănăstirea Agapia este una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din Europa .Mănăstirea este o veritabilă poartă către spiritualitate. Una dintre cele peste 200 de case monahale din Agapia, locuită și pe deplin funcțională, poate fi vizitată de turiști. Este ceea ce se cheamă Muzeul vivant din Agapia, unic în Europa, unde puteți cunoaște viața de zi cu zi a măicuțelor, le puteți vedea în timp ce se roagă sau brodează. Mănăstirea Neamț este o mănăstire ortodoxă situată în comuna Vânători-Neamț. Mănăstirea a fost declarată monument istoric. Prima atestare documentară a mănăstirii datează de la 1407, însă activitatea monahală datează din veacul al XII-lea. Ctitorirea mănăstirii îi este atribuită voievodului Petru I Mușat (1375-1391). În biserica mănăstirii se află o icoană pictată în anul 665, în Israel.

de la 1060 lei  la  883 lei/pers.

SE POATE ACHITA SI CU TICHETE DE VACANTA

TARIF REDUS (20%) PANA LA 01.02.2022

 

- transport autocar modern (dotat cu a.c., statie, microfon, radio-cd, etc.);

- cazare 3 nopti la pensiune/hotel 2*-3* (loc in camera dubla);

- mic dejun;

- insotitor de grup din partea agentiei.

- Intrarile la obiective, mesele optionale si alte cheltuieli personale.

* Pt inscrieri se achita un avans de 30% si diferenta, cel tarziu cu 30 zile inainte de plecare;

* Locul in autocar se distribuie in ordinea achitarii avansului;

* In cazul nerealizarii grupului minim, excursia se va anula, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

* Daca turistul nu mai poate participa la circuitul la care s-a inscris din diverse motive, avansul nu se  returneaza decat daca se gaseste inlocuitor; va recomandam incheierea asigurarii storno;

* In situatia imposibilitatii efectuarii vizitei la un anume obiectiv turistic sau religios din diverse motive, insotitorul de grup va propune vizitarea unui alt obiectiv in locul acestuia.

Nu rata oferta speciala

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile.