Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Cehia

Cehia, oficial Republica Cehă este o țară fără ieșire la mare, aflată în Europa Centrală. Ea se învecinează cu Polonia la nord, cu Germania la vest, cu Austria la sud și cu Slovacia la est. Capitala sa și cel mai mare oraș, având 1,3 milioane de locuitori, este Praga....

Citeste mai mult

Prezentare Cehia

Cehia, oficial Republica Cehă este o țară fără ieșire la mare, aflată în Europa Centrală. Ea se învecinează cu Polonia la nord, cu Germania la vest, cu Austria la sud și cu Slovacia la est. Capitala sa și cel mai mare oraș, având 1,3 milioane de locuitori, este Praga.
Cehia a devenit una dintre tarile cele mai vizitate din Europa in ultimii ani. Arhitectura clasica, faptul ca tara nu a fost atat de mult afectata de al doilea Razboi Mondial, preturile relativ mici, imensul patrimoniu cultural, mancarea buna si serviciile turistice de clasa sunt cele mai importante argumente pentru vizita intr-o tara care, desi nu are iesire la mare, stie perfect cum sa-si atraga numerosii vizitatori. Dintre cele mai frumoase locuri din Cehia, de neratat intr-o calatorie prin aceasta tara din Europa Centrala, mentionam:
- PLZEN. Orasul situat in vestul Boemiei este al patrulea din Republica Ceha dar ceea ce i-a adus renumele in intreaga lume este berea Pilsner. Cei aflati in cautarea unor capodopere arhitectonice vor admira cu siguranta catedrala Sf. Bartolomeu, Marea Sinagoga si cladirea Primariei, construita in stil renascentist. Orasul e un important centru economic al tari si, evident, include berarii de renume, precum Pilsner Urquell dar si cunoscuta universitate a Boemiei de Vest, cel mai important pol studentesc al Cehiei pe zona de drept.
- OSTRAVA este cel de-al treilea oraș ca populație din Republica Cehă. Are 309.098 de locuitori și ocupă o suprafață de 214,23 km². Este un centru industrial important și centrul ariei urbane care conține și orașele Karviná, Bohumin, Český Těšín, Bruntál
- KARLOVY VARY este un oraș și stațiune balneară în nord-vestul Cehiei, la poalele Munților Metaliferi. Are 52.000 de locuitori, fiind situat la vărsarea râului Teplá în Eger.
- BRNO este cel de-al doilea oraș ca mărime din Cehia. Vila Tugendhat din Brno a fost înscrisă în 2001 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO
- CARSTURILE DIN MORAVIA. Carsturile sunt formatiuni geologice ce se formeaza ca urmare a proceselor de roadere si sapare a scoartei prin actiunea unor agenti externi. Aceasta interesanta zona se afla in nordul orasului Brno si include o serie de caverne de calcar si grote ce se intind pe mii de kilometri patrati. Aici se afla abisul Macocha, o prapastie de 138 metri adancime, formata in urma prabusirii tavanelor unei pesteri. Locurile sunt perfecte pentru cei care iubesc ciclismul si drumetiile montane, traseele fiind bine marcate si extrem de frumoase.
- LITOMYSL. Oras din estul Cehiei, aflat la fosta granita dintre Boemia si Moravia, pe o importanta ruta comerciala numita Tristenice. La sfarsitul secolului 16 a fost ridicata cea mai importanta cladire din oras, un castel in stil renascentist, in care avea sa se nasca celebrul compozitor ceh Bedrich Smetana. Un alt obiectiv important al orasului este Portmoneum, candva gazda a iubitorului de arta Josef Portmon, si totodata tribut adus artei grafice.

Filtre

Denumire circuit


Destinatie


Categorii


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 2 circuite

PRAGA - VIENA - BUDAPESTA - 2020 autocar (seniori)

Revelion 2020

Itinerariu: Hungary

Durata: 6 nopti

Plecari: 23 martie

CAPITALE IMPERIALE 2020 (autocar)

Revelion 2020

Itinerariu: Cehia

Durata: 7 nopti

Plecari: 26 aprilie, 7 iunie, 12 iulie, 16 august, 27 septembrie, 11 octombrie