CIRCUIT MACEDONIA

Plecare din Craiova 27.08-31.08.2021 (5 zile/ 4 nopti)

 
Transport
Perioada 27.08-31.08.2021 (5 zile/ 4 nopti)
Oferta speciala
305
245
/persoana/noapte

PUNCTE DE IMBARCARE SI DEBARCARE GRATUITE: Calafat 

 

ZIUA I, vineri

Mic dejun. Plecare din fata garii din Craiova vineri dimineata, la ora 3. Deplasare spre Skopje, pe ruta: Craiova – Calafat (trecerea frontierei in Bulgaria) – Vidin – Kula – Vrashka Chuka (trecerea frontierei in Serbia) – Zaicear – Nis – Presevo (trecerea frontierei in Macedonia) – Skopje. Dupa-amiaza, vom face un tur pietonal in Skopje (Fortareata Skopje – Kale, Vechiul Bazar, Muzeul Luptei Macedonene, Podul de Piatra, Statuia lui Alexandru cel Mare, Casa Maicii Tereza). Cazare la hotel 3* in Skopje.

 

ZIUA II, sambata

Mic dejun. Deplasarea in aceasta zi este optionala. Deplasare spre Muntele Vodno. De la poalele muntelui vom urca cu telecabina pt a vizita Crucea Mileniului (una dintre cele mai mari cruci metalice din Europa, ce comemoreaza 2000 de ani de crestinism), care ne ofera o panorama deosebita asupra capitalei macedonene, Skopje. Urmatoarea oprire va fi Biserica Sf. Pantelimon (cu fresce din secolul XII). Deplasare spre Canionul Matka, un defileu sapat de Raul Treska. Optional, posibilitatea de a lua pranzul in zona. Optional, plimbare cu barcile pe linistitul rau, admirand superbul peisaj si minunata Pestera Vrelo. Intoarcere in Skopje. Cazare la hotel 3* in Skopje.  

 

ZIUA III, duminica

Mic dejun. Deplasare spre o asezarea preistorica si unica, muzeul de pe apa din Golful Oaselor. Acest muzeu este reconstructia unei asezari lacustre din Epoca Bronzului, cu locuinte din pamant si paie. Ne continuam drumul spre Manastirea Sf. Naum (sec. IX). Optional, posibilitatea de a lua pranzul in zona. Vizitarea lacasului de cult (construit pe o stanca langa Lacul Ohrid, adaposteste Mormantul Sf. Naum). Cazare la hotel 3* in Ohrid.

 

ZIUA IV, luni

Mic dejun. Deplasarea in aceasta zi este optionala. Deplasare spre orasul Bitola, unde vom vizita orasul vechi, Heraclea Linkestis (se pot vedea multe mozaicuri frumoase). Ulterior, ne vom indrepta spre vechiul oras Ohrid (important centru cultural si spiritual, cu o vechime de peste 2000 de ani, ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO). Optional, posibilitatea de a lua pranzul in zona. Vom face un tur pietonal, vizitand si Fortareata Samuil si vechiul teatru. Optional, o scurta plimbare cu barcile pe renumitul Lac Ohrid catre centrul orasului. Cazare la hotel 3* in Ohrid.

 

ZIUA V, marti

Mic dejun. Plecare spre casa, pe aceeasi ruta pe care am si venit (Ohrid – Skopje – Nis – Vidin – Craiova). Sosire in cursul noptii in Craiova.

27-31.08.2021 (5 zile/ 4 nopti)

TARIF (redus pana la 31.05): 245 euro/ pers

(grup minim 40 pers.)

- transport autocar modern + taxe de drum;

- cazare 4 nopti la hotel 3* (loc in dubla);

- mic dejun;

- însoțitor din partea agenției.

- deplasari zile optionale–minim 30 pers (ziua2 – 15€/ pers si ziua 4– 20 €/ pers, se pot achita la agentie);  

- ghid local vorbitor de romana in Macedonia si intrari obiective (aprox. 45 €/ pers), barca Treska (6 €/ pers) si barca Ohrid (aprox. 2 €/ pers);

- cina traditionala macedoneana (25 €/ pers);

- alte mese si cheltuieli personale. 

Supliment camera single: 70 €/ pers 

 

- Este necesară cartea de identitate sau pașaportul, valabil 6 luni din momentul întoarcerii.

- Pt inscrieri, se achita un avans de 50% si diferenta pana cel tarziu cu 31 de zile inainte de plecare

- Ordinea așezării în autocar se va face conform achitării avansului.

- Ghidul este suveran pe toatã durata excursiei. Turiştii au obligaţia sã stea în grup şi sã se conformeze indicaţiilor ghidului. În situaţia în care un turist nu urmeazã indicaţiie ghidului, se îndepãrteazã de grup sau întârzie la orice îmbarcare, acesta nu va fi aşteptat, iar turistul în cauzã este unic rãspunzãtor de eventualele consecinţe ale acţiunilor sale.

Oferta speciala

Trebuie să fiți de acord cu condițiile pentru prelucrarea datelor dvs. personale.