CIRCUIT ISTANBUL - AVION 5 ZILE

Plecare din Budapesta 13.10.2021 - 17.10.2021 (5 zile/4 nopti)

4
 
Transport
Perioada 13.10.2021-17.10.2021
TripAdvisor 3.5 Tripadvisor Score: 3.5
Oferta speciala
de la
 
490
/persoana in camera dubla

Ziua 1. Miercuri 13.10.2021

Plecare din Budapesta ora 09.05, sosire Istanbul ora 12.15.

Cazare la Hotel 4* în zona Sultan Ahmet.

Tur pietonal zona Sultan Ahmet, vizitând Hipodromul (construit în anul 203 d.C. de împăratul Septimus Severus, a fost inițial spațiu pentru spectacole sportive și activități sociale, astăzi întreaga zonă purtând denumirea de piața Sultan Ahmet), Muzeul Mozaicurilor, Coloana Million, Fântâna Germană (ridicată în anul 1900 pentru vizita împăratului german Wilhelm al II-lea), Coloana Șerpilor (mutată din templului lui Apollo în anul 326 de către împaratul Constantin cel Mare), Obeliscul Egiptean (adus din Egipt de către împăratul Theodosius al II-lea în anul 390), Coloana lui Constantin Porfirogenetul, Moscheea Albastră (ridicată între anii 1609-1616 de către sultanul Ahmed I pe locul fostului Palat Imperial Bizantin), Arasta Bazar (fostele grajduri imperiale bizantine, astăzi un bazar dedicat produselor de calitate ale meșteșugarilor autentici otomani), Coloana lui Constantin Cel Mare (Cemberlitaș sau Coloana Arsă) și Forumul lui Constantin.

Cina la un restaurant cu specific tradițional în zona Sultan Ahmet.

 

Ziua 2 Joi 14.10.2021

Mic dejun

Tur pietonal vizitând Palatul Topkapi (fostul palat al sultanilor care adăpostește exponate istorice unice). Se vizitează cele trei curți interioare ale Palatului, bucătăria, Pavilionul de primire, Pavilionul de vară, camera relicvelor sfinte, camera tezaurului, camera de arme, colectia de artă, Haremul. În curtea palatului Topkapi vizităm Biserica Sf. Irina (biserică ortodoxă, niciodată transformată în moschee, astăzi muzeu). Opțional Muzeul de Arheologie.

Pauză de prânz, program liber în zonă, cumpărături în zona Marelelui Bazar (creat de Sultanul Mehmet al II-lea în 1455, este în prezent una dintre cele mai mari și mai vechi piețe comerciale acoperite din lume, având 61 de străzi și peste 3.000 de magazine).

Cina la un restaurant cu specific tradițional în zona Sultan Ahmet.

 

Ziua 3 Vineri 15.10.2021

Mic dejun

Croazieră și vizită pe insula Büyükada, cea mai mare dintre Insulele Prinților.

Plecare cu vasul rapid din zona Kabatas, durata drum Istanbul - Büyükada circa 2 ore.

Tur vizitare insula cu microbuzul electric, timp liber cumpărături, prânz restaurant Secret Garden (o experiență culinară deosebită, resturantul fiind Best Choice Trip Advisor consecutiv timp de 5 ani între 2016 – 2020). Retur zona Eminionu.

Timp liber, cumpărături în zona Bazarului Egiptean (Bazarul Mirodeniilor), inclusiv în piața de produse alimentare, unde se pot găsi nenumărate feluri de plante aromatice, amestecuri de condimente și mirodenii, fructe conservate și proaspete, amestecuri de ceaiuri, șofran autentic din Iran, cristale de mentol, multe dulciuri realizate manual, multe varietăți de cafea, etc.

Cina la un restaurant cu specific turcesc, cu program program artistic (dansuri tradiționale, dansatoare orientale)

 

Ziua 4 Sâmbătă 16.10.2021

Mic dejun

Opțiune de cumpărături la Mall-ul Forum Istanbul, cu vizitarea Sea Life Acvariu și Legoland

Opțiune de vizitare Biserica Chora (transformată în moschee de către turci în 1511, apoi în muzeu de artă bizantină în 1948, iar din luna iulie 2021 din nou moschee, este locul unde se găsesc cele mai frumoase și bine păstrate mozaicuri bizantine din Constantinopol).

Opțiune de vizitare Moscheea Suleymaniye, locul unde este mormântul sultanului Soliman Magnificul și al soției sale favorite, sultana Hurem. A fost construită dupa modelul bisericii Hagia Sofiaîntre anii 1550-1558, la ordinele sultanului Soliman I de către celebrul arhitect Mimar Sinan.

După-amiaza timp liber, cumpărături.

Cina la un restaurant în zona Kumkapi Balik, o zonă pe malul Mării Marmara vestită pentru cele circa 50 de restaurante cu specific pescăresc, cu o atmosferă mereu veselă și de petrecere, un adevărat bairam oriental, susținut de numeroasele formații și soliști care cântă aici în fiecare seară.

 

Ziua 5 Duminică 17.10.2021

Mic dejun.

Tur pietonal zona Sultan Ahmet, vizitând: Biserica Sfanta Sofia (din luna iulie 2021, transformată din nou în moschee), construită de împăratul Iustinian în anul 537, centrul lumii ortodoxe și sediu al Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului timp de peste 10 secole, adăpostind una dintre cele mai importante colecții de artă religioasă din lume, Cisternele scufundate (rezervoare subterane de apă care alimentau Palatul Imperial bizantin).

Opțiune participare la slujbă la Patriarhia Ecumenică Ortodoxă din Fanar, Biserica Sf. Gheorghe.

Pauză de prânz, timp liber pentru cumpărături zona Laleli, Beyazit.

Ora 15.00 plecare aeroport.

TARIFE

Loc în cameră dublă: 490 euro

Loc în cameră single: 590 euro

Tariful include:

·     Transport cu avionul Budapesta – Istanbul și retur

·     Transfer aeroport-hotel si retur

·     4 nopți de cazare cu mic dejun la hotel 4* zona Sultan Ahmet

·     Însoțitor de grup specializat, 20 de ani experiență pe destinația Istanbul

Tariful nu include:

·     Intrările la obiectivele turistice, mese neincluse în tarif, deplasările cu tramvaiul, microbuzul electric, metroul, taxiul și vasele de croazieră.

·     Asigurarea storno si medicală

·     Transferul la si de la aeroportul din Budapesta:

Timisoara - Budapesta: 170 RON/pers./sens

Budapesta - Timisoara: 170 RON/pers./sens

Arad - Budapesta: 150 RON/pers./sens

Budapesta - Arad: 150 RON/pers./sens

     Copiii intre 0 - 11.99 ani: au reducere 50%

·       La cerere putem asigura contra cost transfer din Resita, Caransebes, Lugoj !

·       Testele și procedurile medicale obligatorii specifice COVID impuse de reglementările în vigoare la data plecării/sosirii.

INFORMATII UTILE:

Grup minim pentru efectuarea excursiei - 14 pers, grup maxim – 18 persoane.              

În funcție de situația medicală existentă, unele obiective pot fi cu acces limitat.

Curs informativ 1 euro = 10 lire turcești

 

Conditii de calatorie:

La intrarea în Turcia din România, se mențin următoarele măsuri si anume, fiecare pasager trebuie sa prezinte la imbarcare unul dintre documentele de mai jos:

- test Antigen efectuat cu 48h inainte de sosirea in Turcia SAU

- test PCR efectuat cu 72h inainte de sosirea in Turcia SAU

- certificat de vaccinare finalizat cu 14 zile inainte de sosire SAU

- certificat de recuperare COVID/dovada ca au fost infectate COVID in ultimele 6 luni;

Exceptii de la prezentare Test COVID: - copiii sub 6 ani sau pasagerii care au zboruri de conexiune internationale si nu parasesc aeroportul

Nu pierde oferta speciala

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii.