CITY BREAK SARAJEVO CU AUTOCARUL 4 ZILE

Plecare din Timisoara 16.09.2021- 19.09.2021

3
 
Transport
Perioada 16.09.2021- 19.09.2021
TripAdvisor 3.5 Tripadvisor Score: 3.5
Oferta speciala
 
195
/persona in camera dubla

  O călătorie ”Pe urmele lui Kusturica” este provocarea pe care o lansăm și în acest an, celor care doresc să cunoască îndeaproape un fragment din istoria și cultura Balcanilor. Vom opri la Oplenac, unde se odihnesc cei mai importanți regi și membri princiari ai dinastiei Karadjorgevici. Continuăm excursia cu Mokra Gora, unde, la aproximativ 1 km, se află celebrul Drvengrad – Satul lui Kusturica, înconjurat de Munții Zlatibor și Tara. Satul a fost construit din lemn de celebrul regizor sârb Emir Kusturica pentru fimul „Život je čudo” . Fiecare clădire este construită din lemn şi are temelii din piatră, una dintre principalele atracţii turtistice ale satului fiind o biserică de lemn dedicată Sfântului Sava. Străzile poartă numele unor celebrități: Ernesto Che Guevara, Diego Maradona, Dostoievski, Miodrag Petrovic Ckalja, Novak Djokovic. O plimbare cu trenul Nostalgia pe linia Šargan Eight: Mokra Gora – Sargan Vitasi – Mokra Gora ne va dezvălui peisaje idilice şi sate fermecătoare. Punctul terminus al excursiei noastre este Sarajevo, capitala Bosniei şi a Herţegovinei, un mix cultural fascinant în mijlocul Europei. 

ZIUA 1: Plecare din Timișoara, dimineața devreme pe ruta Timișoara – Oplenac – Mokra Gora (Drvengrad), având o lungime totala de 410 km.

Prima oprire, Oplenac (regiunea Șumadia), locul în care se găsește unul dintre cele mai mari și cunoscute mausolee din Serbia – biserica Sf. George. Monumentul în sine este extraordinar. Poziționat dominant în varful dealului și înconjurat de un parc și padurea frumos îngrijită. Biserica cu cele 5 cupole grandioase este construită în stil bizantin și este îmbrăcată în marmură albă. Unicitatea bisericii Sf. George este dată de mozaicul cu care este acoperită în întregime, pe interior (40 milioane de pătrățele în 15.000 de nunațe). În mozaic sunt redate 60 de mănăstiri sârbești, 725 de compoziții cu 1500 de figuri. Aici se găsește și somptuoasa criptă a celor 25 de membri ai familiei regale Karadjorgevici printre care și regele Petru II, ultimul rege sârb. În parcul Oplenac vom vizita și casa regelui Petru I Eliberatorul, unde astăzi este galerie și muzeu cu exponate din momentele vieții dinastiei Karadjorgevici. Vom putea surprinde obiecte și din viața reginei Maria.

Continuăm excursia cu Mokra Gora, unde la aproximativ 1 km se află celebrul Drvengrad – Satul lui Kusturica. Satul a fost construit din lemn de celebrul regizor sârb Emir Kusturica pentru fimul „Život je čudo” (în engleză, Life is a Miracle). Cazare în Mokra Gora.

ZIUA 2: Mic dejun. Plecare cu trenul Nostalgija, la 10:30 pe linia Šargan Eight, pe traseul Mokra Gora – Sargan Vitasi – Mokra Gora. Numele de Šargan Eight vine de la cifra 8 cu care seamănă linia ferată atunci când este văzută de sus. Din loc în loc, trenul opreşte pe lângă câteva platforme de observare de unde veţi putea admira peisaje idilice şi satele din valea de-a lungul căreia este construită calea ferată. În drum spre capitala Bosniei, vom avea ocazia să vedem „Un pod pe Drina”, la Vișegrad. Podul este un tur arhitectural de forță; a fost construit de către Mehmed Pasa Sokolovic, marele vizir al Imperiului Otoman, care s-a născut într-un sat din apropiere de Vișegrad, de unde a fost dus la Istanbul pentru a deveni ienicer în armata otomană; s-a făcut remarcat și, astfel, a urcat treptele ierarhice până la funcția de vizir. Podul a fost ridicat ca un semn de amintire față de patria sa și este subiectul romanului „Un pod pe Drina”, semnat de Ivo Andrič, loc de întâlnire pentru locuitorii orașului și mărturia bogățiilor sale fluctuante. Tot aici vom vizita orașul din piatră construit în întregime de Emir Kusturica – Andrićgrad. Cum se intuiește și din denumire, orașul a fost dedicat scriitorului Ivo Andrič, unul dintre preferații lui Kusturica. Aici vom avea parte de o atmosferă autentică, fiind transportați în vremea imperiului otoman prin stilul și arhitectura construcției, mirosul mâncărurilor tradiționale, precum și arta stradală locală. Masa de prânz o vom lua în cadrul orașului din piatră, urmată de o plimbare idilică cu barca pe Drina unde vom admira natura, podul monumental și orașul din altă perspectivă. La 140 de km de Mokra Gora, se află Sarajevo, luminosul oraș pe care îl zărim din depărtare. Imaginea panoramică a orașului seara este deosebită. De aceea vom urca la punctul ideal de unde îl vom putea admira, Park Princeva - https://parkprinceva.ba/

ZIUA 3: Mic dejun. Ziua va fi dedicată capitalei. Vom începe cu o plimbare pietonală prin centrul vechi care ne va conduce prin istoria Balcanilor: vizităm Moscheea Gazi Husrev Bay, Catedrala Romano-Catolică, Biserica Nouă și Biserica Veche Sârbă, dar și Templul Evreiesc, toate coexistând pașnic în același perimetru.

Sarajevo este un loc deosebit, în mijlocul Europei, care se remarcă prin diversitate etnică și religioasă. Această cultură bogată a stat la baza educației și creșterii lui Emir Kusturica, a cărui locuință o vom putea admira din exterior. Vom vedea școala unde a studiat Ivo Andrič. Aproximativ după ora 17:00 vom avea program liber, oportun pentru cumpărături sau experiențe locale.

ZIUA 4: Mic dejun. Plecare spre casă. Sosire la Timișoara, seara târziu.

TARIFE   195 EURO/ persoana in camera dubla

             240 EURO/ persoana in camera single

             390 EURO/ 2 adulti in camera dubla

• transport autocar omologat curse externe;

• 2 nopți cazare cu mic dejun la Hotel Grand Sarajevo 4*;  

• 1 noapte cazare cu mic dejun Konačište Osmica, Mokra Gora

• însoțitor de grup pe tot parcursul excursiei.

• intrări la obiectivele turistice;

• asigurare medicală/ storno;

 

ACTE NECESARE:

• paşaport original sau carte de identitate;

• cazier judiciar pentru însoțitorul de grup de copii;

• pentru copiii sub 18 ani – declarație notarială de la ambii părinți, după caz

Notă*Prețul este valabil în limita locurilor disponibile. Tariful este calculat la un grup de minimum 40 persoane. Suplimentul pentru grup de 20-30 persoane - 40 eur, 30-39 persoane - 30 euro. Turiștii vor fi înștiințați de acest supliment cu 7 zile înainte de plecare. Locurile în autocar sunt repartizate în funcție de data înscrierii.

Nu pierde oferta speciala

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii