COREEA DE SUD – JAPONIA

Otopeni - Seoul - Busan - Fukuoka - Hiroshima - Kyoto - Nara - Osaka - Tokyo - Hakone - Muntele Fuji - Kamakura - Yokohama - Tokyo - Otopeni

 
Transport
Perioada 17.05-31.05.2024

Coreea de Sud, situata intre China si estul arhipelagului nippon, este o tara cu o mostenire culturala impresionanta. tara diminetilor linistite, tara hanilor asa cum se definesc coreenii insasi, numara 49 milioane de locuitori. Este un amestec de cultura confucianista, budista, coreana autohtona si orgoliu national. Tara are un relief predominant muntos.

Japonia este constituita ca monarhie constitutionala si are capitala tarii la Tokyo. Populatia este de 128 mil. de locuitori. Tara este asezata in Pacificul de nord de-a lungul coastei est-asiatice si are 4 insule pricipale pe langa care exista peste 4000 de insule mai mici. Cele mai importante insule ale tarii sunt Kyushu, Honshu, Shikoku si Hokkaido. Tara insulara cu un relief muntos, cu multe paduri, cel mai mare munte fiind muntele vulcanic Fuji. Populatia este foarte densa in jurul oraselor Tokyo, Kyoto si Osaka.

PROGRAMUL :

Ziua 1 | 17 mai | OTOPENI-DOHA-SEOUL

Intalnire la aeroport Otopeni in jurul orei 15:45 pentru zborul catre Doha, programat la ora 18:45. Dupa o escala de aproximativ 3 ore in Doha, ne imbarcam pentru zborul catre aeroportul Incheon, cu decolare la ora 02:10 si aterizare la ora 16:55.

Ziua 2 | 18 mai | SEOUL

Sosire la aeroportul INCHEON si transfer cu autocar de linie la hotel. Ghidul local ne va intampina la aeroport - cazare la Seoul - familiarizare cu orasul si cina.

Seoul este capitala Coreei de mai bine de 600 de ani, are 11 milioane de locuitori. Orasul este plin de natura si vestigii ale trecutului.

Ziua 3 | 19 mai | SEOUL

Mic dejun si vizita la principalele obiective turistice

Templul JOGYESA centrul budismului ZEN din Coreea. In interior vom descoperi o statuie a lui BUDA si pagoda de 7 nivele cu vestigiile lui Buda. Templul dateaza de mai bine de 600 de ani.

Palatul Gyeongbokgung, construit in 1394 si monument UNESCO, este cel mai mare si cel mai reprezentativ dintre cele 5 mari palate din Seoul, construit de imparatul Yi-song din dinastia Joseon - Turnul Seoul 240 m si panorama orasului (vizita din exterior) - strada turistica si culturala Insa-dong.

Satul traditional coreean NAMSANGOL HANOK. Case traditionale coreene datand din timpul dinastiei JOSEON (1400). Arhitectura coreeana ale satului traditional. (Koreea House)

Cazare la Seoul.

Ziua 4 | 20 mai | GYEONGJU-BOUSAN

Plecare cu trenul la Gyeongju, dupa micul dejun

Vom vizita orasul Gyeongju incarcat de o istorie milenara, reprezentativ al dinastiei Sila, secolele VI-X.

Vom vizita monumentele cele mai reprezentative ale budismului coreean, templul Bulguksa si grota Seokguram, care adaposteste statuia lui Budha contempland spre mare. Acestea, ca esenta al budismului coreean, au intrat in patrimoniul universal UNESCO.

Vom admira Observatorul Cheomseongdae, cel mai vechi observator astronomic din Asia de sud-est care, cu cele 362 de caramizi, reprezinta cele 362 zile ale anului

Plecam la Busan cu autocarul.

Cazare la Busan.

Ziua 5 | 21 mai | BUSAN-FUKUOKA-HIROSHIMA

Mic dejun si plecare cu autocar in turul regiunii BUSAN.

Piata de peste Jagaichi cu animatia caracteristica.

Vom merge, in limita timpului la templul Haedong Yonggungsa

Vizita Parcului Taejongdae cu falezele si colinele fermecatoare.

Pranzul il vom lua in zona renumita din Busan, BEEF STREET.

Vom vizita unul din cartierele culturale, Gamcheon Culture Village si vom admira plajele create SONGDO BEACH.

La 17:30 ne imbarcam pe vapor si traversam stramtoarea Coreena spre Fukuoka.

Avem o noapte placuta pe un vapor japonez. Sosire a doua zi la ora 07:30.

Peisajul este complet schimbat, iar seara ne vom plimba in cartierele animate din Nakasu.

Cazare pe vapor.

Ziua 6 | 22 mai | FUKOAKA-HIROSHIMA

Dupa sosirea la Fukuoka, trimitem bagajele prin curier la Osaka si luam trenul de mare viteza spre Hiroshima.

Transport cu Shinkansenul, primul tren de mare viteza din lume. Ne oprim la Hiroshima si mergem la Miyajima (in functie de conditiile meteo) 20 min cu trenul local pana la Miyajimaguchi si 10 min cu ferry-boat-ul până în insula Miyajima)

La Miyajima vizita la:

▪Sanctuarul shintoist Itsukushima, cu poarta tipic japoneza, Torii, construita in largul insulei, care in timpul fluxului este inconjurata de apa marii, ofera o imagine feerica.

▪Plimbare pe stradutele insulei pline de restaurante si magazine cu obiecte traditionale regiunii.

Hiroshima, oras situat in sud-vestul insulei Honshu, in centrul golfului Hiroshima, este si capitala districtului. Construit in anul 1594, din 6 insule in delta raului Ota s-a dezvoltat continuu intai ca un oras-cetate devenind din anul 1868 principalul centru militar al tarii. Considerat ca un punct militar strategic, in timpul celui de-al II-lea razboi mondial, pe 6 august 1945, fortele aeriene americane au lansat prima bomba atomica, avand ca tinta centrul orasului. In urma exploziei, aproximativ 60.000-70.000 de oameni au murit sau au fost dati disparuti, orasul fiind complet distrus.

In 1949, Hiroshima a fost declarata "altarul international al pacii" iar in fiecare an, pe 6 august sute de mii de oameni participa la manifestatii pentru pace, impotriva violentei si armelor nucleare.

Cazare la Hiroshima.

Ziua 7 | 23 mai | HIROSHIMA-OSAKA

Dupa micul dejun, plecam sa vizitam Parcul si Memorialul Pacii, construit exact in locul in care a explodat bomba si plimbare in parcul memorial al pacii. Pe jos si optional vom vizita in continuare castelul Hiroshima si sanctuarul Gokoku. Seara plimbare in arterele comerciale din oras.

Dupa amiaza plecare spre Osaka. In drum spre Kyoto in functie de vreme si OPTIONAL vom vizita din exterior castelul Himeji, locul unde s-a filmat “Shogun” cu actorul Richard Chamberlain (vizita din exterior si pe jos).

Cazare la Osaka.

Ziua 8 | 24 mai | OSAKA-NARA

Plecare cu trenul (aprox. 1 oră) către Nara, fosta capitală (din anul 710) a Japoniei. Vizite la: Templul Todaiji, cea mai mare clădire de lemn din lume, cu cel mai mare Buda de bronz din Japonia, Daibutsu (patrimoniu UNESCO). Parcul Nara, cu peste 1200 de căprioare, considerate mesagere ale zeilor Shinto.

Continuam drumul spre Osaka. In drum vizita la templul Shitennoji

După masa, vizita la Castelul Osaka (exterior) cu parcul ce-l înconjoară. Seara program liber în cartierele Shinsaibashi și Dotonbori, zone comerciale cu magazine, restaurante si cluburi, într-un oras care nu doarme niciodată.

Cazare la Osaka.

Ziua 9 | 25 mai | KYOTO

Dupa micul dejun, luam autocarul spre Kyoto - vechea capitală a Japoniei si resedinta familiei imperiale japoneze timp de 12 secole.

Vizite la: palatul Nijo-jo, fostă resedintă a shogunului Tokugawa Ieyasu si patrimoniu UNESCO, templul Kyomizu, templul apei pure, înscris în patrimoniul mondial UNESCO, cu frumoasa zona comercială din apropiere

Seara plimbare prin cartierul Gion al Maiko-san.

Cazare la Kyoto.

Ziua 10 | 26 mai | KYOTO

Vizite la: Gradina Ryoanji cea mai frumoasa gradina de pietre, monument UNESCO. Ryoanji, fosta proprietate a familiei Fujiwara din secolul XV - este cel mai cunoscut templu pentru gradina de pietre ZEN. Templul apartine scolii de ZEN, curentul rinzai, bazele fiind puse in 1190 de calugarul Ensai. Pavilionului de aur Kinkakuji, patrimoniu UNESCO, actualmente templu ZEN.

La 11:30 plecare spre Tokyo.

DOAR daca conditiile meteo ne permit oprirea la Hakone, aproape de lacul de la poalele Mt Fuji - transport cu telecabina spre Oakudani, zona inca activa a vulcanului. Zona este renumita pentru peisajul feeric al muntelui Fuji, apele deosebit de sulfuroase si ouale care se fierb in vaporii vulcanului. Se spune ca daca mananci un ou, viata va fi prelungita cu 7 ani.

SAU mergem la YOKOHAMA si vom face o plimbare în zona Minato Mirai (portul viitorului), zonă turistică pe malul oceanului, cu un parc de distractii, Cosmo World

Cazare la Tokyo.

Ziua 11 | 27 mai | TOKYO

Plecare la 8:45

Tur de oras cu autocar (3 ore). Autocarul ne va lasa dupa turul de oras si vom continua pe jos.

Vizitarea clădirii Dietei Nationale, centrul politicii japoneze, al parcului Koukyo Gaien, situat în fata Palatului Imperial

Ginza, bulevardul magazinelor de lux, SHUBUYA si MAIJI Jingu

Vizita se continua pe jos

Asakusa, vizita templului Senso-ji, sau Kannonsama, unul dintre cele mai vechi si populare temple din Tokyo. Special amenajata pentru vizitatori zona comercială din incinta templului, numită Nakamise incinta si atrage prin magazinele cu produse traditionale: prăjituri, evantaie, kimonouri,si altele.

Croaziera cu vaporul pe râul Sumida cu destinatia Odaiba, cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insulă artificială

Se viziteaza grădinile tipic japoneze Hamarikyu, ce contrasteaza cu cladirile ultramoderne ramase ca o oaza de natura in mijlocul zgarie-norilor.

La Odaiba, de pe decks, priveliste unica a Rainbow – bridge in apusul soarelui

Întoarcere in Tokyo cu monorail-ul Yurikamome

Seara ne intoarcem in GINZA si timp liber pentru cumparaturi

Cazare la Tokyo Ziua 12 | 28 mai | TOKYO (sau HAKONE, daca nu s-a vizitat in ziua 11 si in functie de meteo)

TOKYO, una dintre metropolele cele mai populate din lume, surprinde prin facilitatea transporturilor (metrou, tren, vaporas, car, taxi sau « pe jos »).

Vizita orasului este simpla si agreabila.

Principalele cartiere vizitate: ▫▫Harajuku – cartierul chic al tineretului japonez. Bulevarde si mici stradute cu magazine unde clasicul se alatura ultimelor extravagante ale modei, cartier al contrastelor, al noilor tendinte, tipic stilului vestimentar al tinerilor japonezi.

▫Shibuya, cartierul restaurantelor si al KARAOKE-urilor, al barurilor si al distractiilor diverse. Parvisul garii Shibuya unde se afla si celebra statuie a lui Hachiko, este locul de întâlnire cel mai popular din TOKYO.

Loc al imenselor ecrane publicitare, reclamelor luminoase si atragatoare.

Cazare la Tokyo

Ziua 13, miercuri, 29 mai, TOKYO – KAMAKURA (sau HAKONE, daca nu s-a vizitat in zilele precedente si in functie de meteo)

Excursie de o zi la KAMAKURA-YOKOHAMA.

Kamakura, intre Yokohama si Tokyo, a fost prima capitală a Japoniei. A cunoscut o perioadă înfloritoare între secolele 12-14, ce a coincis totodată cu dezvoltarea budismului si introducerea budismului Zen din China. Plecare cu trenul catre Kamakura, oras înconjurat de munti, păduri si mare, transfer cu trenul electric Enoden până la Hase (10 minute).

Marele Buda (Kamakura Daibustu), simbol al orasului, turnat în 1252 din bronz, protector al locuitorilor din Japonia de est, initial plasat în interiorul templului Kotokuin, dar după multiple taifunuri în secolul 15 rămas în aer liber.

Templului Hasedera, datează din anul 736, unul din cele 33 de locuri sfinte din zona Kanto, cu o grădină spectaculoasă, de unde se poate vedea panorama asupra orasului Kamakura si a Pacificului.

Intoarcerea la gara Kamakura cu trenul Enoden si vizitarea:

Sanctuarul Tsurugaoka Hachimangu, fondat în 1063 de catre primul Shogun, fost centru spiritual si politic al noii capitale. Sanctuarul este dedicat familiei Minamoto si al samurailor în general.

Plimbare pe artera comercială Komachi-Dori spre gara Kamakura, program liber pentru masă si cumpărături. Întoarcere în Tokyo cu trenul

Cazare la Tokyo.

Ziua 14 | 30 mai | TOKYO

Plimbare la observatorul Tokyo Tower. Vizitarea clădirii Dietei Nationale, centrul politicii japoneze, parcul Koukyo Gaien situat în fata Palatului Imperial. Ginza, bulevardul magazinelor de lux. Plimbare prin Akihabara, celebrul cartier al electronicii si desenelor animate.

Plecare de la aeroportul Narita

TARIF: 4050 Eur/pers in camera dubla

 

13 nopti cazare cu mic dejun astfel:

- 2 nopti in Seoul

- 1 noapte in Busan

- 1 noapte pe ferry boat

- 1 noapte in HIROSHIMA

- 2 nopti in Osaka

- 1 noapte in Kyoto

- 4 nopti in Tokyo

- CINA TRADITIONALA JAPONEZA LA TAKAYAMA

- PRANZ BBK Korean Seul

Tur de oras in Tokyo cu autocarul;

Mini croaziera in Tokyo (risc de anulare in caz de vreme proasta);

Mini croaziera in Hakone, pe lacul Ashinoko;

Vizita la Hiroshima si mini croaziera spre Myajima (risc de anulare in caz de vreme proasta);

Ascensiune cu telecabina in Hakone pentru admirarea muntelui Fuji (risc de anulare in caz de vreme proasta);

Bilete tren de mare viteza Shinkansen pe urmatoarele rute:

- Tokyo – Hiroshima;

- Hiroshima – Kyoto;

- Kyoto – Tokyo;

Bilete pentru tren local pe urmatoarele rute:

- Tokyo – Hakone – Tokyo;

- Tokyo – Kamakura – Tokyo;

- Kamakura – Hase – Kamakura; (Enoden – tren electric)

- Hiroshima – Miyajimaguchi – Hiroshima;

- Kyoto – Nara – Osaka – Kyoto;

Vizite la cele mai importante obiective turistice si monumente inscrise in Patrimonial Mondial UNESCO:

- Seul : palatul Gyeongbokgung, templul Jogiesa si Muzeul satului traditional

- Tokyo: Templul Asakusa, Gradinile Hamarikyu;

- Kamakura: Templul Hasedera, Marele Buda, Sanctuarul Tsurugaoka;

- Hiroshima: Muzeul Monumentului Pacii, Sanctuarul Itsukushima;

- Nara: Templul Todaiji;

- Osaka: Templul Shitennoji;

- Kyoto: Castelul Nijo-jo, Templul Kyomizudera, Gradina si templul Ryuanji, Pavilionul de aur;

Transfer bagaje Fukuoka – Kyoto prin curier rapid (un singur bagaj de persoana) si din Kyoto la Tokyo

Ghid local in Coreea si insotitor roman de grup vorbitor de limba japoneza

- asigurarea medicala de calatorie

- asigurarea storno

- bauturi alcoolice si racoritoare

- mesele de pranz si cina care se vor organiza voluntar si individual dupa preferinta gastronomica a fiecaruia

Supliment camera singla - 720 Euros/pers. Posibilitate partaj in camera dubla.

Programul poate fi schimbat in functie de rezervarile hotelurilor, starea vremii, acces transport etc.

ACTE NECESARE:

- pașaport simplu sau electronic valabil cel puțin 6 luni de la data încheierii călătoriei

- Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Coreea și pentru care nu este necesară viza de intrare au nevoie de K-ETA pentru obținerea Cărții de îmbarcare în portul/aeroportul de plecare și pentru a intra în Republica Coreea. K-ETA este valabilă pentru călătorii multiple pentru o perioadă de 2 ani. Taxa pentru solicitarea/obținerea K-ETA este de 10.000 KRW/persoană (aprox. 9 USD) și se achită individual. Depunerea solicitării se face cu cel puțin 24 de ore înainte de îmbarcare.

- Cetățenii români pot aplica pentru obținerea K-ETA pe pagina de internet oficială www.k-eta.go.kr sau pe aplicația pentru telefon mobil (K-ETA).

- în cazul neobţinerii autorizaţiei K-ETA se aplică penalizarile aferente momentului/zilei în care se efectuează retragerea

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 25% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

- diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării

- diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării

- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

Contact :

Claudia Mihalache | 0730065800, 0731020407 | claudia.mihalache@startours.ro

www.startours.ro

Oferta speciala

Sunt de acord cu conditiile pentru procesarea datelor personale