DOUA ZILE PRIN SUPERBELE CASTELE ALE ROMANIEI

Plecare din Timisoara

 
Transport
Perioade: 26.03-27.03.2022, 11.06-12.06.2022
Oferta speciala
de la
10303
8579
/persoana

ZIUA 1. Plecare din Timisoara de la OMV – Blv. Republicii nr 23 (langa Gara de Nord) la ora 08.00 pe traseul Timisoara-Hunedoara - Porumbacu de Sus – Medias - Cetatea de Baltă - Bonțida – Săvârșin- Arad-Timisoara. Se vizitează  Castelul Corvinilor din Hunedoara, denumit Castelul Huniazilor. Vizita castelului, această construcție medievală ridicată de Iancu de Hunedoara într-o stâncă, la malul unui pârâu, o să te transpună întro poveste cu prințese, călugări și cavaleri medievali. Vei fi tentat să te duci cu gândul la faptul că toate turnurile, sălile și camerele castelului sunt cum nu se poate mai instagramabile și nu greșești, chiar sunt. In continuare se porneste spre Castelul de Lut, Valea Zânelor (la 50 de km de Sibiu). Castelul de Lut este construit în totalitate din materiale naturale, iar cadrul … ei bine, să spunem că-i dintr-acelea care te fac să uiți complet că viața n-ar fi numai lapte și miere, armonie și comuniune cu natura. Are Munții Făgăraș de-o parte și de alta, cerul albastru deasupra și paleta multicolora a florilor pe care nu le poti rata din albumul cu amintiri. Urmatoarea vizita se face la Castelul Bethlen Haller de la Cetatea de Baltă, judetul Alba. Decorată pentru a reda atmosfera medievală, construcția te îmbie la frumos și eleganță, să te plimbi prin camerele înțesate de obiecte de epocă și uși sculptate în cine știe ce lemn prețios. Viața castelului a fost ceva mai zbuciumată, iar construcția i-a fost începută în secolul 16. Castelul păstrează atât principalele elemente arhitecturale renascentiste, cât şi o parte dintre cele baroce. A aparținut mai multor familii nobile, a fost donat, a fost pierdut la cărți, renovat, transformat în unitate de șampanizare pe vremea comunistă, renovat din nou, iar astăzi, în sfârșit, putem spune că duce niște vremuri bune, dulci. Adăpostește în septembrie Festivalul Național „Strugurele de aur”. Cazare in zona Medias.

 

ZIUA 2. Mic dejun la ora 8.00, apoi dupa un scurt tur al orasului Medias, ne indreptam spre Castelul Banffy, Bonțida, județul Cluj. Arhitectura acestei construcții in stil baroc, renascentist, romanic și neogotic este atât de spectaculoasa încât a fost denumit „Versailles-ul Transilvaniei”, fiind deopotrivă cunoscut drept „cel mai bântuit loc din România. Se spune că fantomele făptașe care bagă vizitatorii în sperieți ar aparține de drept celor care au murit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când clădirea a jucat rolul de spital militar. Atâtea a pătimit această bijuterie transilvăneană încât, în 1999, a migrat ca un fulg de pasăre pe Lista celor 100 Cele Mai Periclitate Situri din Lume, cand Prințul Charles l-a luat sub oblăduirea lui și a susținut restaurarea castelului. Devenind și mai cunoscut în ultima perioadă, datorită festivalului Electric Castle, parcul și lacul din spatele castelului sunt ideale pentru picnicuri sau relaxare.

Castelul Regal de la Săvârșin, județul Arad

Vom pleca spre Castelul Regal de la Săvârșin, una dintre primele proprietăți ale familiei regale. Restaurarea din secolul trecut a fost făcută cu tot sufletul de către Regina-mamă Elena, dar a fost confiscat familiei regale în 1948.  In 2007 au reînceput eforturile de restaurare ale castelului, de catre Familia Regală în colaborare cu specialiști în domeniu, dar și cu sute de meșteri zidari, fierari, dulgheri etc. Acestia au lucrat cu sârguință și pasiune timp de 8 ani pentru a reface măiestria clădirii și pentru a da un exemplu societății românești. Când traversezi parcul dendrologic în care este situat castelul, când treci dintr-o încăpere în alta și îi admiri obiectele decorative, amintește-ti că tot ce vezi e rezultatul unei puternice dorințe regale și populare, deopotrivă, de a reînvia o părticică glorioasă a României și de a nu lăsa să se mai piardă. In Timisoara se ajunge in jurul orei 22:30, functie de trafic.

de la 502 lei  la 418 lei/pers.

SE POATE ACHITA SI CU TICHETE DE VACANTA

TARIF REDUS (20%) PANA LA 01.02.2022

 

- transport autocar modern (dotat cu a.c., statie, microfon, radio-cd, etc.);
- cazare 1 noapte la pensiune/hotel 2*-3* (loc in camera dubla);
- mic dejun;
- insotitor de grup din partea agentiei

- intrarile la obiectivele turistice

- optional cina si alte cheltuieli personale.

* Pt inscrieri se achita un avans de 30% si diferenta, cel tarziu, cu 30 zile inainte de plecare;

*  Locul in autocar se distribuie conform achitarii avansului;

* In cazul nerealizarii grupului minim, excursia se va anula, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

* Daca turistul nu mai poate participa la circuitul la care s-a inscris din diverse motive, avansul nu se  returneaza decat daca se gaseste inlocuitor; va recomandam incheierea asigurarii storno;

* In situatia imposibilitatii efectuarii vizitei la un anume obiectiv turistic sau religios din diverse motive, insotitorul de grup va propune vizitarea unui alt obiectiv in locul acestuia.

Nu rata oferta speciala

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile.