DRUMUL PRINTRE NORI-TRANSFAGARASAN

Plecare din Timișoara

 
Transport
Perioada 10.09-11.09.2022
Oferta speciala
de la
10701
8918
/persoana

ZIUA I. Plecare din Timisoara de la OMV – Blv. Republicii nr 23 (langa Gara de Nord), la orele 06:00 pe traseul Timisoara- Deva -Sebes- Sibiu- Vidraru-Curtea de Arges – Ramnicu Valcea-Calimanesi-Caciulata-Ocna Sibiu-Deva -Timisoara.

Primul popas va fi la Sibiu,unde vom incepe cu un tur pietonal in Piata Mare unde vom vedea Palatul Brukenthal, clădire ridicată între anii 1778–1788 de baronul Samuel von Brukenthal pentru a găzdui colecțiile sale de artă europeană, stampe, numismatică și cărți, edificiul cel mai reprezentativ al Sibiului.  Tot aici putem admira Casa Haller, una dintre cele mai vechi case ridicate în piatră din Piaţa Mare, Casa Weidner-Reussner-Czekelius care se remarcă prin portalul principal bine păstrat cu blazonul unuia dintre foştii proprietari, Casa Albastră o clădire aparţinând Barocului pe a carei fatada se afla vechea stemă a Sibiului, Turnul Sfatului care veghează asupra Sibiului încă din anul 1324 si toate celelalte cladiri istorice pline de farmec. Podul Minciunilor este unul dintre cele mai importante simboluri ale oraşului,  primul pod de fontă din România. Dintre numeroasele legende legate de acest pod, cea mai populară rămâne legenda potrivit căreia dacă cineva spune o minciună cât timp se afla pe pod, acesta se va prăbuşi.

Dupa acest periplu  continuam drumul spre Transfagarasan, cel mai frumos drum din România, o adevărată destinație de vacanță datorită obiectivelor turistice din zonă și peisajelor cu munții Făgăraș. Parcurgem traseul denumit metaphoric “Drumul printre nori”, pe distanta de aproximativ 151 km, drum ce începe din județul Argeș, sat Bascov, si se intersectează cu DN1, lângă comuna Cârțișoara, între Sibiu și Brașov. Vom vizita pe traseu trecand prin Valea Bâlei, Bâlea Cascada, cea mai mare cascadă în trepte din România, aflată la o altitudine de aproximativ 1230 m si Lacul glaciar Bâlea.   Este momentul sa luam o pauza de masa inainte de a strabate Muntii Fagaras. La 40 km de Curtea de Arges se afla Barajul si Lacul Vidraru  creat în anul 1965, unde vă puteți delecta în aerul curat și răcoritor, cu priveliștea, combinația de culori ce vă înconjoară și mai ales frumusețea naturii. Pe lacul de acumulare al barajului se pot practica diferite sporturi: canotaj, windsurfing, jetski și este accesibil pentru plimbările cu vaporașul. Zona Lacului Vidraru adăpostește rezervații cu variate specii de animale precum: căprioara, cerbul, ursul, lupul, capra neagră, cinteza, cocoșul de munte, vidre. Vizionam  in drumul nostru  spre cazare Cetatea Poenari,  observata noaptea ca un varf aprins al stancii pe care este construita.

Cazare  la pensiune/hotel 2*-3* Zona Vidraru si optional cina.

ZIUA II,

Mic dejun.

Ne indreptam spre Curtea de Arges  unde programul nostrum va incepe cu vizita la Mânăstirea Curtea de Argeș  ctitorită la cererea lui Neagoe Basarab de către Manole împreună cu meșterii și zidarii săi, una dintre cele mai impunătoare și elegante construcții cu caracter religios de pe teritoriul României, cel mai important loc de pelerinaj din județul Argeș, având hramul ”Adormirea Maicii Domnului”.

Drumul de intoarcere spre casa va fi prin Ramnicul Valcea, statiunile Calimanesti-Caciulata. Vom poposi apoi la Ocna  Sibiu pentru pranz (optional), urmand sa incheiem cele 2 zile ale excursiei in jurul orei 22.00.

de la 522 lei  la  435 lei/pers.

SE POATE ACHITA SI CU TICHETE DE VACANTA

TARIF REDUS (20%) PANA LA 01.02.2022

- transport autocar modern (dotat cu a.c., statie, microfon, radio-cd, etc.);

- cazare 1 noapte la pensiune/ hotel 2*-3* (loc in camera dubla);

- mic dejun;

- insotitor de grup din partea agentiei.

- Intrarile la obiective, mesele optionale si alte cheltuieli personale.

* Pt inscrieri se achita un avans de 30% si diferenta, cel tarziu, cu 30 zile inainte de plecare;

* Locul in autocar se distribuie conform achitarii avansului;

* In cazul nerealizarii grupului minim, excursia se va anula, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

* Daca turistul nu mai poate participa la circuitul la care s-a inscris din diverse motive, avansul nu se  returneaza decat daca se gaseste inlocuitor; va recomandam incheierea asigurarii storno;

* In situatia imposibilitatii efectuarii vizitei la un anume obiectiv turistic sau religios din diverse motive, insotitorul de grup va propune vizitarea unui alt obiectiv in locul acestuia.

Nu rata oferta speciala

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile.