ISTANBUL

Plecare din Timisoara, Lugoj, Caransebes, Drobeta Tr .Severin

 
Transport
Perioada 23.03.2022 - 27.03.2022
Oferta speciala
de la
270
240
/persoana camera dubla

Ziua I Plecare din Timisoara, Lugoj, Caransebes, Drobeta Tr .Severin seara . Se trece granita pe la Calafat. Se traverseaza Bulgaria .

Ziua II : Intram in Turcia si vizitam prima capitala europeana a Imperiului Otoman, Edirne. Vedem zona arheologica, centrul orasului cu case in stil otoman si apoi Moscheia lui Selim,construita de cel mai mare architect al Imperiului Otoman, Mimar Sinan. Ca o ultima mare creatie a sa, criticii sai spun acesta aproape a atins perfectiunea cu aceasta realizare . Dupa amiaza sosire si cazare in Istanbul. In functie de timp optional vom face seara o croaziera pe Bosfor. Vedem ambele maluri ale celebrei stramtori cu frumoasele palate , vile , parcuri si alte cladiri impresionante .

Ziua III Mic dejun. Plimbare pietonala prin vechea capitala a trei mari imperii . Vedem astazi Primaria, Moscheia Sehzade, Apeductul lui Valens ,Moscheia lui Suleyman Magnificul, Moscheia Albastra, Sfanta Sofia, Hipodromul, si Muzeul de Arheologie . Timp liber pentru, cumparaturi .Marele Bazar cu cele 4000 de magazine ale sale ofera cumparatorilor o uriasa varietate de produse traditionale sau din alte zone ale lumii. Bazarul Egiptean adaposteste de cateva sute de ani mirodeniile aduse din toata lumea si oferite spre vanzare. Langa Bazarul Mirodeniilor se afla Moscheia Noua si Gara Sirkeci, locul de sosire al celebrului tren Orient Express. De langa Podul Galata , din Cornul de Aur. Plimbare pe sub Marea Marmara, plecand cu metroul de la Aksaray (malul european) la Kadikoy (malul asiatic) Cazare in Istanbul.

 

Ziua IV Mic dejun. Vizita la Cisternele lui Teodosie , uriasa realizare arhitecturala a inginerilor romani care asigura apa pentru un oras intreg, apoi la Palatul Topkapi . Timp liber pentru plimbare in zona Pietei Taksim si in cartierul Galata , la poalele turnului construit de genovezi. Sugestie: Vizita la Palatul Dolmbahce, ultima resedinta a sultanilor otomani construita in stilul baroc cu influente otomane . Cazare .

 

Ziua V Mic dejun.. Plecare spre tara. Sosire seara tarziu .

Early Booking - Pret: 240  euro + 100 lei

- asistenta turistica

- transport autocar

- cazare la hotel 3* cu mic dejun

-  croaziera pe Bosfor 15 euro

- taxe intrari obiective turistice

- asigurarea medicala

- bacsis soferi, ghizi (recomandat 5 EUR)

ACTE NECESARE:

-  PASAPORT VALABIL MINIM 6 LUNI

- CERTIFICAT DE VACCINARE, CERTIFICAT DE TRECERE PRIN BOALA , TEST PCR 72 ORE, TEST ANTIGEN 48 ORE

- PLF TURCIA

Nu rata oferta speciala

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile.