MACEDONIA DE NORD

Skopje, Ohrid, Canionul Matka, Vodno. Golful Oase

 
Transport:
Perioada: 26-30.08.2022 (5 zile/ 4 nopti)
Reduceri inscrieri timpurii
de la
420
350
persoana/ camera dubla

ZIUA I, vineri

Mic dejun. Plecare din fata garii din Craiova vineri dimineata, la ora 3. Deplasare spre Skopje, pe ruta: Craiova – Calafat (trecerea frontierei in Bulgaria) – Vidin – Kula – Vrashka Chuka (trecerea frontierei in Serbia) – Zaicear – Nis – Presevo (trecerea frontierei in Macedonia) – Skopje. Dupa-amiaza, vom face un tur pietonal (Fortareata Skopje – Kale, Vechiul Bazar, Muzeul Luptei Macedonene, Podul de Piatra, Statuia lui Alexandru cel Mare, Casa Maicii Tereza). Cina si cazare la hotel 3* in Skopje.

 

ZIUA II, sambata

Mic dejun. Deplasare spre Muntele Vodno. De la poalele muntelui vom urca cu telecabina pt a vizita Crucea Mileniului (una dintre cele mai mari cruci metalice din Europa, ce comemoreaza 2000 de ani de crestinism), care ne ofera o panorama deosebita asupra capitalei macedonene, Skopje. Urmatoarea oprire va fi Biserica Sf. Pantelimon (cu fresce din secolul XII). Deplasare spre Canionul Matka, un defileu sapat de Raul Treska. Optional, plimbare cu barcile pe linistitul rau, Treska, admirand superbul peisaj si minunata Pestera Vrelo. Intoarcere in Skopje. Cina si cazare la hotel 3* in Skopje.  

 

ZIUA III, duminica

Mic dejun. Deplasare spre o asezarea preistorica si unica, muzeul de pe apa din Golful Oaselor. Acest muzeu este reconstructia unei asezari lacustre din Epoca Bronzului, cu locuinte din pamant si paie. Ne continuam drumul spre Manastirea Sf. Naum (sec. IX). Vizitarea lacasului de cult (construit pe o stanca langa Lacul Ohrid, adaposteste Mormantul Sf. Naum). Cina si cazare la hotel 3* in Ohrid.

 

ZIUA IV, luni

Mic dejun. Deplasare spre orasul Bitola, unde vom vizita orasul vechi, Heraclea Linkestis (se pot vedea multe mozaicuri frumoase). Ulterior, ne vom indrepta spre vechiul oras Ohrid (important centru cultural si spiritual, cu o vechime de peste 2000 de ani, ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO). Vom face un tur pietonal, vizitand si Fortareata Samuil si vechiul teatru. Optional, o scurta plimbare cu barcile pe renumitul Lac Ohrid catre centrul orasului. Cina si cazare la hotel 3* in Ohrid.

 

ZIUA V, marti

Mic dejun. Plecare spre casa, pe aceeasi ruta pe care am si venit (Ohrid – Skopje – Nis – Vidin – Craiova). Sosire in cursul noptii in Craiova.

 TARIF (redus pana la 25.08.2022):

 420  350 euro/ pers (minim 40 pers.)

La cerere, supliment camera single: 75 euro

 

Servicii incluse:

- transport autocar modern + taxe de drum;

- cazare 4 nopti la hotel 3* (loc in dubla);

- demipensiune (mic dejun si cina);

- ghid local, vorbitor de limba romana, pe teritoriul Macedoniei de Nord;

- insotitor din partea agentiei.

- intrari obiective (aprox. 40 €/ pers), barca pe Raul Treska (aprox. 7 €/ pers) si barca pe Lacul Ohrid (aprox. 3 €/ pers);

- alte mese si cheltuieli personale. 

- Este necesara cartea de identitate sau pasaportul, valabil 6 luni din momentul intoarcerii;

- Pt inscrieri, se achita un avans de 30% si diferenta pana cel tarziu cu 30 de zile inainte de plecare;

- Ordinea asezarii in autocar se va face conform achitarii avansului;

- Ghidul este suveran pe toata durata excursiei. Turistii au obligatia sa stea in grup si sa se conformeze indicatiilor ghidului. In situaţia in care un turist nu urmeaza indicatiie ghidului, se indeparteaza de grup sau intarzie la orice imbarcare, acesta nu va fi asteptat, iar turistul in cauza este unic raspunzator de posibilele consecinte ale actiunilor sale;

- In cazul nerealizarii grupului minim, excursia se anuleaza, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

- Daca turistul nu mai poate participa la circuitul la care s-a inscris din diverse motive, avansul nu se returneaza decat daca se gaseste inlocuitor; va recomandam incheierea asigurarii storno.

Solicita rezervare: