Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Grecia 2020

Grecia 2020

Grecia este considerata de multi drept „leaganul civilizatiei", datorita istoriei sale ce se intinde pana dincolo de perioada antica si a influentei pe care aceasta civilizatie a avut-o pe teritoriul celor 3 continente mari. Asadar, o vizita in frumoasele orase ale Greciei poate fi considerata, pe buna dreptate, o intoarcere la origini....

Citeste mai mult

Grecia 2020


Grecia este una dintre cele mai stralucite civilizatii ale Antichitatii. Marturie stau neasemuitele sale simboluri.

Templele se impun prin simplitate si perfectiune artistica. Probabil ca cel mai impozant monument este Cetatea Acropole din Atena, cuprinzand Partenonul, Propileele, templul Zeitei Atena Nike, Erehteionul, cu vestitele cariatide.

Literatura greaca este plina de nume cunoscute: Homer, Hesiod, Eschil, Pericle, Sofocle, Euripide, Aristofan. Filozofii greci sunt reprezentativi: Tales din Milet, Heraclit, Pitagora, Socrate, Platon, Diogene, Aristotel. Istoria este ilustrata de Herodot, Tucidide.

Muntele Athos, simbol al crestinismului, este un permanent loc de pelerinaj pentru credinciosii din intreaga lume.

Primele vestigii ale unei asezari umane pe Acropole dateaza din mileniul 3-2 i.Hr. Polis hegemon al Aticii (sec 8-7 i.Hr.), Atena devine, in sec. 5 i.Hr., dupa respingerea invaziei persane si dupa intemeierea Ligii delio-atice, cel mai stralucit centru economic, politic, dar mai ales cultural, al intregii lumi grecesti.

In ciuda infrangerilor in razboiul peloponesiac (404 i.Hr.) si a cuceririi macedonene (388 i. Hr.), Atena ramane metropola spirituala a Greciei, pozitie pastrata si sub dominatia romana. In timpul stapanirii bizantine si indeosebi a celei turcesti, Atena ajunge la nivelul unei umile asezari rurale cu 2-3000 locuitori, iar in 1834 devine capitala Greciei independente.

Pe tarmurile marii Egee, Grecia este alcatuita din 13 provincii. Binecunoscutul Athos este o regiune autonoma, prin urmare se deosebeste ca si forma politica, cu un statut special, insa sub suveranitatea tarii mama.

Din punct de vedere geografic, partea peloponeza a Greciei este o peninsula ce se leaga de continent si tara prin Corint fiind formata din nenumarate alte golfuri si peninsule mai mici.

Exista si o parte insulara, mai cunoscuta turistilor, fiind adeseori vizitata de catre acestia. Aceasta este formata din peste de 2000 de insule, printre cele mai importante fiind Corfu, Creta, Rhodos si cele din grupele Ciclade si Dodecaeze. Grecia se intinde pe o portiune de 15.000 km de coasta, ceea ce inseamna ca veti avea nenumarate plaje de unde puteti alege, pentru a va petrece vacanta.

Un contrast izbitor cu toata aceasta deschidere la Marea Egee o fac masivii muntosi, ce caracterizeaza relieful Greciei. In partea centrala a tarii veti gasi Muntii Pindului. Cel mai inalt munte din Grecia este - cum altfel - Olimpul, avand o altitudine de 2917 metri.

Cultura foarte bogata este cea care recomanda Grecia turistilor din intreaga lume.

In functie de preferintele dumneavoastra, Grecia ofera obiective turistice atat in zona montana cat si in cea a coastei. Desigur, pozitionarea unica, va ofera acces la ambele, indiferent in ce zona a tarii v-ati afla. Din pacate, femeile care viziteaza Grecia, trebuie sa stie ca nu pot vizita muntele Athos si al sau complex de manastiri, aceasta activitate fiind rezervata exclusiv barbatilor.

Totusi, cele pasionate de viata monahala a Greciei, pot vizita Meteora, o zona de 7 dealuri ce gazduiesc 7 manastiri.

Printre alte recomandari turistice se numara, desigur, capitala Greciei, Atena, orasul Salonic care este, de asemeni, unic in lume, si nenumarate alte locuri trecute pe lista patrimoniilor UNESCO si apreciate in intreaga lume.

Cu siguranta, o vacanta pe frumoasele meleaguri ale Greciei este una ce va ramane in memoria oricarui turist, oferindu-i un frumos exemplu de viata, istorie si bogatie a naturii.