PE DRUMUL REGELUI – TRANSALPINA

Plecare din Timișoara

 
Transport
Periodada: 30.07-31.07.2022
Oferta speciala
de la
9062
7545
/persoana

ZIUA 1. Plecare din Timisoara de la OMV – Blv. Republicii nr 23 (langa Gara de Nord), la orele 06:00 pe traseul Timisoara- Defileul Jiului -Bumbesti Jiu- Targu Jiu- Transalpina- Novaci- Obarsia Lotrului-Sebes- Lacul Oasa- Timisoara. Primul popas se face la Manastirea Lainici, cea mai importantă mănăstire din zona Văii Jiului este Lainici, un aşezământ al călugărilor aflat la 25 de kilometri de Petroşani, în Defileul Jiului. Biserica veche a mănăstirii Lainici a fost construită la începutul secolului al XIX-lea. Dupa un popas in care ne incarcam cu liniste sufleteasca ne indreptam spre Targul Jiu. Pornim intrun tur pietonal.  Orașul din inima Olteniei este locul de baștină a numeroase personalități din România: Constantin Brâncuși, Ecaterina Teodoroiu sau Tudor Vladimirescu sunt doar câteva personalități marcante care au văzut pentru prima dată lumina zilei aici. Cel mai reprezentativ obiectiv turistic din Târgu Jiu este Ansamblul monumental închinat eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial. Format din trei componente monumentale, respectiv Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Fără Sfârșit, realizate de marele sculptor Constantin Brâncuși. Cele trei piese monumentale sunt dispuse pe aceeași axa, cu orientare de la apus spre răsărit.

Cazare si, optional, cina la pensiune/hotel 2*-3* Targu Jiu

 

ZIUA 2. Mic dejun.

Ne indreptam spre Transalpina, supranumit “Drumul Regelui”, pentru ca Regele Carol al II-lea, dupa ce l-a reconstruit in anul 1935, l-a inaugurat parcurgindu-l el insusi impreuna cu familia regala. Drumul ne-a purtat apoi catre localitatea Novaci, locul de unde incepe impresionanta Transalpina sau DN 67C. Aceasta este cea mai inalta sosea a Romaniei, ajunge pana la altitudinea de 2145 de metri. Dupa ce ne-am plimbat pe malul lacului Vidra, ne-am intors la Obrasia Lotrului si am continuat drumul catre Sebes pe DN 67C, unde am fost surprinsi de o alta oaza de liniste, Lacul Oasa. Acesta se afla la o altitudine de 1255 de metri si este un lac de acumulare pe raul Sebes in Muntii Sureanu. Pe malul opus al drumului national 67C se poate vizita un lacas de cult, construit in anul 1949 de catre scriitorii Mihail Sadoveanu si Ioan Pop, Manastirea Oasa. Ramanem in gand cu locurile incantatoare pe care le-am vizitat si ne indreptam spre casa.

de la 450 lei  la  375 lei/pers.

SE POATE ACHITA SI CU TICHETE DE VACANTA

TARIF REDUS (20%) PANA LA 01.02.2022

 

- transport autocar modern (dotat cu a.c., statie, microfon, radio-cd, etc.);

- cazare 1 noapte la pensiune/ hotel 2*-3* (loc in camera dubla);

- mic dejun;

- insotitor de grup din partea agentiei.

- Intrarile la obiective

- mesele optionale si alte cheltuieli personale

* Pt inscrieri se achita un avans de 30% si diferenta, cel tarziu, cu 30 zile inainte de plecare;

* Locul in autocar se distribuie conform achitarii avansului;

* In cazul nerealizarii grupului minim, excursia se va anula, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

* Daca turistul nu mai poate participa la circuitul la care s-a inscris din diverse motive, avansul nu se  returneaza decat daca se gaseste inlocuitor; va recomandam incheierea asigurarii storno;

* In situatia imposibilitatii efectuarii vizitei la un anume obiectiv turistic sau religios din diverse motive, insotitorul de grup va propune vizitarea unui alt obiectiv in locul acestuia.

Nu rata oferta speciala

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile.