TRADITII SI SAVORI NEAOSE IN MARAMURES

Plecare din Timișoara

 
Transport
Perioada 24.06-26.06.2022
Oferta speciala
de la
20749
17284
/persoana

ZIUA I. Plecare din Timisoara de la OMV – Blv. Republicii nr 23 (langa Gara de Nord) la orele 07:00. Pe traseul Timisoara-Arad- Baia Mare -Borsa. Pornim in descoperirea Maramuresului, indreptindu-ne spre Baia Mare, prima oprire pentru o vizita pietonala a centrului unde simtim atmosfera urbana a Maramuresului, care ne va introduce in experientele din zilele urmatoare. Una dintre caracteristicile orasului Baia Mare este imbinarea perfecta a monumentelor de arhitectura moderne cu cele medievale.

Atractii turistice cu aer medieval din municipiul Baia Mare sunt: Muzeul Etnografic din Baia Mare, un muzeu in aer liber constituit din felurite gospodarii taranesti, Biserica Sf. Treime, un lacas de cult medieval in stil baroc, Casa Iancu de Hunedoara, terminata de Matei Corvin la sfarsitul sec. XV, Turnul lui Stefan, ridicat de Iancu de Hunedoara, in stil gotic.

Monumentele arhitectonice din municipiul Baia Mare se gasesc intr-o armonie perfecta cu vegetatia abundenta, explozia de culoare si parfumul florilor. Parasim Baia Mare pentru a avansa catre inima Maramuresului, zona Viseu-Borsa unde vom incheia prima zi de explorare. Cazare si optional, cina la pensiune/ hotel 2*-3*.

 

ZIUA II. Mic dejun. O vizita in Maramures trebuie sa cuprinda si o calatorie cu mocanita, asa ca vom merge la Viseul de Sus unde ne vom urca in micutul tren cu aburi care traversează munţii Maramureşului în mijlocul unuia dintre cele mai frumoase şi mai sălbatice peisaje din România. Râul Vaser are cam 60 de kilometri lungime, formând o vale spectaculoasă, Valea Vaserului, asemanatoare unui canion, în care stânci prăpăstioase alternează cu păduri dese, cu poiene minunate şi care ne va arata un peisaj pitoresc.

Urmatoarea destinatie este Sighetul Marmatiei, centrul cultural și economic al Maramureșului Istoric,  orasul care asteapta sa fie descoperit de turisti. Asezarea lui, pe cursurile domoale de la confluenta Tisei cu Iza, a facut ca locul sa fie ocupat inca din cele mai vechi timpuri. In Sighet a funcționat temuta închisoare in care au fost exterminate de catre regimul comunist,  elitele României. În prezent clădirea închisorii este amenajată, începând din 1994, ca muzeu, aici avându-și sediul Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, cunoscut ca Memorialul Sighet, inițiat și realizat de către Fundația Academia Civică (președinte fondator Ana Blandiana).

Cazare si, optional, cina la pensiune/ hotel 2*-3*

 

ZIUA III. Mic dejun. Incepem ziua in Sighetul Marmatiei cu vizitarea Muzeului Satului Maramuresan. Intregul ansamblu este o rezervatie de monumente taranesti, casele maramuresene rasfirate, stradutele intortocheate si biserica de lemn de la secolul XVI iti lasa impersia ca tocmai ai calatorit in timp, iar locuintele isi asteapta oamenii sa se intoarca de la o zi de munca la camp.

Nu putem parasi  Maramuresul fara a vizita Cimitirul Vesel de la Sapanta. Situat la numai 15km de Sighet este una dintre cele mai cunoscute si vizitate obiective din Maramures. Cimitirul este faimos pentru crucile sale pictate in culori vii, vesele, pe care sunt scrise versuri, uneori cu tenta umoristica, din viata decedatului. Pe traseul de intoarce, Manastirea Barsana situata la numai 23 km de Sighet este un loc care nu trebuie ratat, acesta avand o incarcatura spirituala deosebita.

Ramanem in gand cu locurile incantatoare pe care le-am vizitat si ne indreptam spre Timisoara unde ajungem  seara in jurul orei 22.00 in.

de la 1012 lei  la 843 lei/pers.

SE POATE ACHITA SI CU TICHETE DE VACANTA

TARIF REDUS (20%) PANA LA 01.02.2022

 

- transport autocar modern (dotat cu a.c., statie, microfon, radio-cd, etc.);

- cazare 2 noapti la pensiune/ hotel 2*-3* (loc in camera dubla);

- mic dejun;

- insotitor de grup din partea agentiei.

- Intrarile la obiective

- mesele optionale si alte cheltuieli personale.

* Pt inscrieri se achita un avans de 30% si diferenta, cel tarziu, cu 30 zile inainte de plecare;

* Locul in autocar se distribuie conform achitarii avansului;

* In cazul nerealizarii grupului minim, excursia se va anula, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

* Daca turistul nu mai poate participa la circuitul la care s-a inscris din diverse motive, avansul nu se  returneaza decat daca se gaseste inlocuitor; va recomandam incheierea asigurarii storno;

* In situatia imposibilitatii efectuarii vizitei la un anume obiectiv turistic sau religios din diverse motive, insotitorul de grup va propune vizitarea unui alt obiectiv in locul acestuia.

Nu rata oferta speciala

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile.