TRANSVALCAN – TRANSALPINA

Pestera Bolii, Schitul Straja, Panteonul din Pasul Valcan, Centrala Hidroelectrica Lotru-Ciunget, Barajul Vidra, Polovragi.

 
Transport
Perioada 12-13.10.2024 (2 zile/ 1 noapte)
Oferta speciala
de la
13330
11895
persoana/camera dubla

Imbarcari gratuite: Filiasi, Rovinari, Tg. Jiu

Se poate achita si cu carduri de vacanta

 

 

ZIUA I, sambata

Plecare de la fantana arteziana din fata Garii din Craiova, la orele 07:00. Craiova – Tg. Jiu – Petrosani – Lupeni – Straja – Vulcan – TRANSVALCAN – Petrosani, vizitand: Pestera Bolii (este o strapungere naturala accesibila pe toata lungimea ei), Muzeul Mineritului (cuprinde piese ce atesta istoria mineritului din Valea Jiului si obiecte specifice vietii din regiune), Schitul Straja (situat la o altitudine de aprox. 1400 m, este unicat prin tunelul sau de 54 m, unde sunt pictati cei 365 de sfinti), Panteonul din Pasul Valcan (se afla pe drumul numit TRANSVALCAN, la o altitudine de aprox. 1600 m, si comemoreaza sacrificiul eroilor neamului din timpul Primului Razboi Mondial) si Schitul Sf. Nicolae din Valea Ungurului. Cazare si, optional, cina la un hotel/ pensiune 2*-3* in zona Petrosani.

 

ZIUA II, duminica

Mic dejun. Deplasare spre Lacul Vidra. Se vor vizita: Centrala Hidroelectrica Lotru-Ciunget (finalizata in 1972, este cea mai mare hidrocentrala de pe un rau interior al tarii si a doua ca marime dupa Portile de Fier) si Barajul Vidra (amplasat pe Raul Lotru, a dus la formarea Lacului de acumulare Vidra). Dupa o oprire la Stana Stefanu, unde, optional, se va putea lua un pranz optional, se va merge spre zona Polovragi, pt a admira pestera si manastirea cu acelasi nume.

TARIF (redus pana la 15.04.2024): 580 lei/ pers (minim 17 pers.)

- transport minibus modern (dotat cu a.c., statie, microfon, radio-cd/stick);

- cazare 1 noapte la pensiune/ hotel 2*-3* (loc in camera dubla);

- mic dejun si insotitor de grup din partea agentiei.

- Intrarile la obiective, alte mese si cheltuieli personale.

 

Nota:

* Pt inscrieri se achita un avans de 30% si diferenta, cel tarziu, cu 30 zile inainte de plecare;

* Locul in minibus se distribuie conform achitarii avansului;

* Daca vor fi mai putin de 17 inscrisi, excursia se va anula cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

* Daca turistul nu mai poate participa la circuitul la care s-a inscris din diverse motive, avansul nu se returneaza decat daca se gaseste inlocuitor; va recomandam incheierea asigurarii storno;

* In situatia imposibilitatii efectuarii vizitei la un anume obiectiv turistic sau religios din diverse motive, insotitorul de grup va propune vizitarea unui alt obiectiv in locul acestuia.

* Supliment camera single 100 lei/noapte

Solicita oferta

Sunt de acord cu conditiile pentru procesarea datelor personale